Läs denna femsidiga artikel från läkartidningen
Vegetarisk mat bra, även för små barn.
Ps… hjälp till och sprid!
Läs denna femsidiga artikel från läkartidningen
Vegetarisk mat bra, även för små barn.
Ps… hjälp till och sprid!
Igår var jag på ett event, jag går ganska sällan på sånt hära uppstyrda arrangemang så det var jättekul.Det var fixat av Loppi och hade tema Gravid och baby. Passade mig ju perfekt. Vi var på junibacken på djurgården och där hade jag inte varit förut så även det var ett kul ”studiebesök”. Jag kommer definitivt gå dit med Elin och leka, men väntar nog några år med att åka Sagotåget, för det var lite för läskigt för en treåring ( och dessutom alldeles för sorgligt för en hormonstinnad höggravid. Sista anhalt på sagotåget var Bröderna Lejonhjärta och ”Vi ses i Nangliina”)
De hade tävlingar också – den här vagnen vill jag vinna, av den enkla anledningen att vi inte har någon vagn till nya bebisen. Och se så fint jag har matchat med nya hand/skötväskan. Påsen passar perfekt till vagnen. Det är en Brio Go Next och är jättestabil och lättkörd. Passar oss perfekt vi som bor i staden och på landet. Tog ju en provtur och otroligt lättskörd och lättmanuverad. Att den här vagnen är neutral till färgen jag som något bra och bekvämt. För mig är en vagn en vagn – men jag vet att för andra människor är detta en hel vetenskap med chassin och val av fäljar och det måste matcha och vara av senaste snittet. Som om vagnen skulle vara viktigare än innehållet i vagnen?
Fast det vore lite kul med en unge av samma årsmodell som vagnen. Thihihi!
För er som är sugna på lite ”vagnsporr” och vill titta närmare på vagnen och andra vagnar, klicka här
Ja, här är länken till Brio om ni blir sugna på att shoppa en vagn eller andra leksaker från Brio. Det glädjer mig att de har mycket träsleksaker och inte skräp i plast och ungarna blir sjuka av.
Det fanns flera ekologiska barnmatsproducenter, som Ellas Kitchen, och OTTOS välling på plats. Ni vet hur jag och sambon tjafsar om vällingen hemma, och Elin har egentligen slutat och jag skulle inte servera sånt ”skräp” som Semper men tycker däremot att välling ÄR bra mat om den är färsk, ekologisk och gjord av bra, svenska råvaror. Ottos välling är en kylvara och en färskvara. Alltså helt OK för mig. Ottos har förövrigt hemkörning.
Med oss hem fick vi också kokboken från Ellas kitchen och den var en hit både hos mig och hos Elin. Boken är fylld av bilder på BARN som lagar mat. Det är ett måste hos oss just nu, hon älskar att läsa recept / kokböcker med barn på bilderna. Recepten passar både barn och vuxen och det innehåller mycket grönsaker och för min del kändes inget direkt onyttigt, utan bra mat man kan äta varje dag. Mycket grönsaker och vegetariska tips.
Man fick en påse med prover och saker med sig hem och faktisk en resesulky! Det var himla tur för jag orkar / får inte bära tungt.
( Jag lyckades ge mig själv foglossning precis som Mia under en eftermiddag då jag och Josefin möblerade om hemma hos oss, det var alldeles för mycket ”Kvinnor kan” och ”man är väl viking” och glada hejjarop, och ”orka vänta tills gubben kommer hem, NEJ vi gör det nu” – något som dock har gått över och bara var en lättare variant av)
Hur som helst är jag tacksam för vagnen, annars hade jag behövt ta en taxi hem….
Alla blev fotade på vägen in, så varsågoda!
Idag blir det bara ett kort inlägg för jag har hållt igång hela dagen. Jag var på ett gravid &baby event på Junibacken hela dagen. Det var fixat av Loppi och var jättefint arrangerat. Skriver mer om det i morgon.
Jag ville bara rapportera om vecka 33:
Cravings: Isvatten! Helst med kolsyrat vatten. Jag dricker stora /enorma mängder isvatten.
Sover inget på nätterna! Alls! Hur ska detta sluta?
Skönt att slippa undan? Många tycker att det är skönt att slippa undan sina barn och lämnar bort till barnvakt för jämna mellanrum. Jag ser inte mitt barn som en uppoffring och jag ser fram emot att lämna /hämta på dagis. Jag ser framemot eftermiddagen med Elin när vi gör saker tillsammans. Jag känner inget behov att lämna bort henne. Men inte sagt att jag inte gjort det, hon har varit med olika barnvakter och trivs bra med andra människor. Redan från början har hon varit en s.k Angelbaby. Alltså nöjd och glad.
Svårt för mig att förstå? Hur man kan jobba på ett företag där ingen friskvård /hälsa uppmuntras – där man alltså sitter 8 timmar på rumpan. Man blir psykiskt och fysiskt slut av att arbeta och orkar inte göra något allt med sitt liv när man kommer hem. Att ta hand om sina anställda betyder så mycket och som chef är det lätt att göra något litet som faktiskt räcker. Ex: uppmana promenader på lunchen, gemensam stretch någon eftermiddag i veckan, en inhyrd massör som kommer och masserar, eller varför inte morgongymnastik?
So long blogglovers!
Idag firade vi treåringen med kalas för våra släktingar och jag gjorde rawa chokladbollar och en jordgubbsmoussetårta med nötbotten.
Tårtan var väldigt enkel att göra! Botten: 200gr sötmandlar och 20färska urkärnade dadlar. Mixa nötterna först lägg sedan i dadlarna och mixa vidare. Tryck ut i springform ( 23cm i diameter) Ställ i frysen. Mixa 3 dl jordgubbar, 2 mogna bananer och agasvesirap. Lägg på botten. Och frys. Kakan bör serveras fryst annars smälter den bort. Toppa med jordgubbar.
Till kakan serverade jag en chokladsås: Mixa chokladpulver, kokosfett, vatten och agave till en sås. Såsen stelnar i kylen, så förvara den framme.
Sambon gav kakan 4/5 i poäng. Hade den varit mer fryst hade det blivit en solklar femma.
Dessa bollar är av klassiskt chokladbolle recept, där jag bytt ut smör och socker mot bättre alternativ.
Lägg i din matberedare:
Dadlar, kokosfett, havregryn, chokladpulver och mixa till en smet. Rulla till bollar, rulla den sedan i kokos flingor eller hampaflingor. Godast kalla.
Så godnatt mina vänner!
”Alla har klarat tentan, det är så lätt”
Det som lärare sa för att skapa mod och hopp inom oss studenter gör mig bara mer desperat och förtvivlad. Jag har räknat i en timme och inte lyckats klara ETT tal.
Fan, vad dum jag känner mig nu. Jag förstår inte heller hur denna förberedelse kurs kan ha något att göra med den utbildning jag ska söka sedan. Det är ljusår ifrån varandra. Finns ingen koppling alls! Om jag skulle läsa forpackningsdesign kan jag förstå att det finns en koppling till att lära sig räkna ut ytor och areor men bryta ut och förenkla och pqformen? Det finns ingen logik i detta.
Dock kan rispappret vara ett kritiskt moment, man måste koka dem först i varm vatten. Blir de för varma krullar de ihop sig och går inte att använda. Bästa är nog att hålla pappret i handen och doppa ner i det varma vattnet.
I dippsåsen hade jag soja, honung, lime, ingefära, vitlök och chilipeppar.
Så nu är det färdigbloggat för ikväll!
Elin har som sagt varit sjuk och hemma från dagis. Hela dagen kämpade hon för att hålla sig vaken, fast hon var urtrött och jag provade det ena efter det andra. Men inget funkade. Nu somnade hon kl 15 och sover än (17:30)
Hela dagen har vi varit inne, tråkigt, först för att få henne att sova och sedan när hon sover.