Mor Annas kålrot
Lägg en kålrot i en ungsform, gro in tomatpure, vitlök, lagerblad, fänkålsfrön, lite olja och en grutta vatten. Täck med folie. Baka 180grader cirka 1 timme. Låt svalna innan ni skär i tunna skivor. Gott på t ex vörtbröd.
Gravad morot:
Perfekt istället för lax.
Lägg tjocka morötter på tätt i en ugnsform, med skalet på, helst på en bädd av grovsalt. Baka tills al dente cirka 40 minuter, 200grader.
Gör under tiden lagen:
Koka upp 1 msk ättika, 2 msk socker med 3 msk vatten. Lägg i lagerblad, hel kryddpeppar och andra hela kryddor. koka upp och låt svalna.
När morötterna är klara, ta ut dem och låt svalna. Ta sedan bort skalet. Lägg i en påse tillsammans med lagen. Låt dra över natten.
Vid servering: Skär morötterna i tunna skivor och garnera med dill. ( Receptet kommer från dn.se)
Klart!
Nu ska vi fira jul.
Min jul är billig, nyttig och god. Smaklig måltid och GOD JUL.