Detta är det jag brukar grodda, bovete, mungbönor och alfaalfa. De är alla lättodlade och smakar gott. (Min dotters lördagsgodispåse, består än så länge av groddat bovete och gojibärs)
Att välja utrustning
Det finns en massa utrustning för groddare. Och jag förstår om det kan avskräcka novisen. Hur ska man nu göra med alla grejer, vad är bästa och vad ska man egentligen välja.
Detta är mina favoriter. Den gröna runda burken har en praktisk ställning så man ställer den upp och ner så rinner allt vatten ur. Det är nog min favorit.
Den fyrkantiga burken är ett flervåningshus om du vill grodda flera olika sorter på samma gång.
Durkslaget i mitten fungerar minst lika bra som ”dyra” groddningsapparater. Bra för den som är nybörjare och bara vill testa lite.
Hur gör man?
Börja med att skölja det du ska grodda. Lägg det sedan i blöt.
I skålen, helt bovete, i runda burken alfaalfa och i den fyrkantiga lådan mungbönorna.
Låt stå, Tips! Läs på groddplanschen hur länge det ska blötläggas. Det är lite olika tider på olika bönor och frön.
Fortsättnings följer….