I grevens tid. Jag har tänkt att göra detta, granskottsspirap, alltså. länge nu men tänkt göra det sen, det finns inget sen snart.
Detta är ett mattips som cirkulerat hejvillt på mina flöden, facebook och instagram och nu tänkte jag att nu 17 ska jag också testa.
Tänk på att granskott inte ingår i allemansrätten, så fråga markägaren om lov. Ta inte alla skott från samma träd, det är inte snällt mot trädet.
Granskottsirap!
2 dl granskott
2 dl socker, rårörssocker, kokossocker eller houng.
Lägg allt i en burk och ställ i ett soligt fönster i cirka 2-3 veckor. Sockret ska ha smält, om det inte gör det kan man värma sockret i en kastrull. Sila bort skotten. Klart.
Nu har jag ju precis börjat detta projekt, eftersom det är i slutskedet av granskottssäsongen.
Granskottssirap har man till pannkakor, på rostad bröd, i teet som sötningsmedel överlag.