Behöver du inspiration till något nyttigare och fräschare på grillen? Är du helt trött på flintasteken, entrecoten, bean och den kokta nypotatisen?
Prova att grilla tofu! Gör en majssås och servera med andra grönsaker och matvete!
Marinerad tofu
Du behöver:
Till marinaden:
1 paket naturell Tofu
1 dl soja
0,5 dl naturell olja
peppar
torkad basilika
Skär tofun i 4-5 bitar stora nog att de klarar av att ligga på grillgallret. Lägg allting till marninaden i en påsen och lägg i tofun. Låt marineras minst 30 minuter.
Majssås
Du behöver:
1 burk konservburksmajs a 340gram
Lägg majsen i din mixer och mixa den slät, du kan ev behöva tillsätta lite vatten
Pressa majsen genom en finmaskig sil som du ställt en bunke under. Du ska alltså pressa bort allt majsskal.
Majssåsen som ligger i buken är det som du ska använda. Krydda på ordentligt med salt, peppar, chilipeppar. Som naturell passar den som barnmat. Ställ åt sidan. Den är klar.
Förbered grönsakerna
Halvera tomter, dela majskolvar och dela en citron.
Koka matvete
Koka matvete enligt anvisning på paketet. Det tar cirka 12 minuter.
Nu är det dags att grilla
Lägg allt på grillen och vänta. Godast är tomaterna om de får ligga på längst så de blir riktigt mjuka.
Servera allt rykande hett gärna tillsammans med kikärtor!
Smaklig måltid och lycka till med att servera något annat är kött i sommar.
Kram!