Annons
Annons

Grönkålschips i torkugn

Anna Ledberg

Groddat är godast
4 december, 2020
Grönkålschips i torkugn
Dela inlägget

Att göra grönkålschips i torkugn är superlätt. Typ så här:
1) Repa av kålen från blasen och tvätta den

2) Lägg i en bunke och lägg på lite olja och salt. Var förskiltig med saltet då jag upplever att när kålen torkar att smakerna bli starkare.

3) Lägg kålbitarna på en torkugnsplåt och in i torkugnen. Sätt på den. Detta tar ett tag minst 4 timmar, men beror helt på hur mycket vätska som finns i grönkålen från början.

Annons

 

 

Det går givetvis bra att göra chipsen i vanlig ugn med, men då får du passa lite mer – för jag vet inte hur många plåtar jag bränt ( det var en av anledningarna till att jag köpte en torkugn…:D

Gör som vanligt i punkt 1-2 och grädda i ugnen 100 grader.

 

Annons
Annons