Annons

Hjälp mig!

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
28 november, 2013

Jag skulle behöva lite hjälp att hitta här i googledjungeln. Finns det någon som vet eller känner till vilka sökord man ska använda eller tips på direkta länkar.

Jag letar efter ett tillfälligt jobb på 3-5 månader med start omgående.  I Stockholm.  Och de flesta branscher är intressanta. Jag har jobbat med det mesta, faktiskt. Men helst inte i butik,  på grund av öppettiderna. Fram till 17 dock, OK.  Är i första hand intresserad av dagtid hel eller halvtid.

Jag har sökt bland de stora kedjorna bland bemanning nu hela fm och blir tokig. För jag hittar inget. På den tidsintervallen.
Av någon anledning känns det som om den typen av jobb, som är så korta, inte kommer ut och bli sökbara.

Annons

Ok, det kan låta ganska desperat …. och det är väl så jag känner mig just nu….:////

Suck och stön och jag behöver nog all hjälp jag kan få. Hör gärna av dig om du känner till något.

 

27 november, 2013 0
Kokoskola, vegan

Idag läste jag ett recept som jag bara var tvungen att testa så här innan juletider. Det kommer från Renee Voltaire. Det här receptet på kokoskola är helt veganskt och har en lätt smak av kokos.

En kokoskola helt utan grädde och smör. Vaa? Är det mjöligt? Men hur?

Jag eftersöker nyttigare recept på julmat och julgodis. Sitter du på något gott får du gärna dela med dig! Eget eller snott, för mig gör det inget.  Bara det är gott. …;D

Här kommer iallfall receptet på Renees kokoskola:

Annons

30–50 stycken

230 ml kokosolja
3 dl kokossocker
1 dl agave med chokladsmak
2 nypor äkta vaniljsocker
1,5 dl kokosmjölk, men ta bara den tjocka delen ur en ekologisk burk
1 nypa himlayasalt

Smält Kokosolja i en tjockbottnad kastrull och tillsätt Kokossocker, Agave Choklad, Äkta vanilj, kokosmjölk (obs rör inte i burken utan ta bara det tjocka ur burken)och salt. Blanda ordentligt och låt puttra under omrörning i ca 25 min tills kolasmeten når en temperatur av 118-120 grader. Eller gör kultricket,häll lite kola i ett glas med kallt vatten och testa konsistensen. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper gärna av gummi och låt stelna. Skiva kola i bitar. Mums!

 

IMG_20131127_144016

Annons

 

Dela inlägget
Annons
22 november, 2013 0
Juicing vs blending

Jag tänkte nu bara visa er den här bilden som cirkulerar på internet, nu med tanke på årets julklapp.

1425580_244874859004840_1659230942_n

 

 

Annons

Ha en trevlig fredag!

Dela inlägget
Annons
20 november, 2013 0

Idag den 20 november är det internationella barndagen. Hejja hejja alla barn

Jag sänker en liten extra tanke på alla barn som inte har det så bra som vi har det. Sån här lyx som en toalett och rent dricksvatten direkt ifrån en kran. Det är ingen självklarhet i alla delar av vår gemensamma värld. Jag kan inte ens tänka tanken att inte ha tillgång till vatten, hur gör man då?

Om man vill hjälpa med vatten kan man gå in och likea Dresstwice facebook. För varje gilla ges 100 liter rent vatten till behövande.
Dresstwice säljer ekologiska barnkläder med ett ekologisk helheltstänk och jag kommer snart bli återförsäljare för dem. Ok, lite reklam, men det är för en mycket viktig sak.

Annons

So, okey . Nu ska jag iväg på lunchdate med min bror, han hade fått information om ett vegetariskt ställe precis där han jobbar. Vid hötorget / rådmansgatan. Vi får se om det kan vara något att tipsa om.

Sedan ska jag ila till pappas jobb vid odenplan och vara massör. Fast bara på honom.

Vi hörs!

Dela inlägget
Annons
19 november, 2013 0

I år blev det något som jag har och som jag använder ofta.

En juicecentrifug! Nu ska det juicas i stugorna. Nja som vanligt kommer det nå en kulmen runt januari för att sedan ebba ut och folk slutar juicar och centrifugen hamnar i garderoben nånstans… ELLER?

Här är en artiklel från svd angående detta.

Jag blev glad när jag hörde detta i allfall och hoppas att mer folk börjar dricka grönsakerna och salladen.

Annons

Goddag!

Dela inlägget
Annons
13 november, 2013 0

Känner du till någon 1 åring som aktivt ber om saft eller oboy i nappflaksan? En 1 åring ska inte veta vad det är, och ändå vet jag flera föräldrar som ger det till sina barn. Både före och efter tandborstningen. Med motiveringen / försvaret Ibland måste man. 

( Vi måste inte, för E vet inte vad det är och hur skulle hon då kunna be om det?) Vilken förälder har lärt sıtt barn  att det finns och att möjligheten finns att dessutom få det serverat i nappflaska

Det är  det som föräldrarna har hemma som de kan ge till sitt barn. Detär det som barnen ser föräldrarna äta / dricka / ha hemma som barnen tar efter.  Som barnet vänjer sig vid att äta / dricka / göra. Punkt. I allafall i unga år.  Föräldrarna MÅSTE föregå med gott exempel. Och det funkar inte att ligga i sängen en helgmorgon och mysa och sedan helt plötsligt säga,
Nu ska DU gå upp och äta frukost om en själv tänker ligga kvar och fortsätta titta på plattan. Eller de som tvingar sina barn att äta grönsaker när de själva slipper undan?

Annons

Men är det vanligt att ha sånt hemma?  En gång på tre år har jag köpt saft och det var isamband med ett kalas.

Ger man saft till sin familj?
Tänker du på vilka vanor du förmedlar till ditt barn, både undermedvetna och medvetna? Det du gör kommer ditt barn göra för eller senare och kommer du vara stolt över det?

Detta inlägg gäller i första hand barn i ”formbar” ålder, alltså innan hen fått för många ıntryck av samhället, av sina vänner  och så.

Dela inlägget
Annons
Annons