Annons

Inte helt 100%

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
14 oktober, 2013

I går fick vi en leverans av ett ekologiskt matkasse företag. Och ur kassen plockade jag upp spanska tomater, holländska paprikor och så vidare. Jag vet inte, men i min kropp känns det inte helt 100. Det måste gå att ordna med andra typer av grönsaker och rotfrukter som inte har färdast så långt. Hela den ekologiska principen försvinner ju.

Tanken slog mig att starta ett eget matkasseföretag med enbart ( eller mest) svenska ekologiska produkter. Som är i säsong.  Vad tror du om det?  Någon som vill vara med? 

Jag hade liksom förväntat mig färsk grönkål i min kasse och inte spanska tomater.  Ingen av de färska grönsakerna kom från Sverige.    Det är ju inte grönskakssäsong just nu. Men varför skickar de inte med svenska ekologiska rotsaker som är i säsong i stället?

 

Annons

 

10 oktober, 2013 0

Igår arbetade jag lite som Cajsa Warg och hittade på middag med saker vi hade hemma. Och det blev inte så tokigt vill jag lova. Tyvärr har jag vare sig bild eller exakt recept men ni är ju så kloka att ni kan skapa något liknande genom att läsa om vad jag hade i.

Sätt ugnen på 2oo grader.

Pajdegen
Smör
Vetemjöl

Annons

Vetekli (för fiber och folsyra)
Vatten
Rör ihop till en smidig pajdeg. Lägg i form, nagga och ställ i kylen eller frysen. (Om du lägger i frysen, se till att din form klarar kyla och värme)

Innehåll:
Gul lök
Svartkål ( hittar du ingen använd grönkål)
Färskspenat
Gröna linser

Mjukstek allt utom linserna, de kokar du mjuka enligt anvisning på paketet. När de är mjuka, blanda samman allting.

Äggstanning:
Ägg
Vatten
Salt
Peppar

Extra topping:
Skivad tomat och smulad brieost

Annons

Gör så här:
Lägg innehållet i pajdegen, lägg över toppingen (tomat och brieost) och häll över äggstaningen. Grädda i ugnen, 30-45 minuter, eller tills äggen stannat.

Fridens alla människor!

Till julbordet gör jag något liknande fast tar bort brieosten och har hackade valnötter i stället.

 

 

Annons

 

 

Dela inlägget
Annons
8 oktober, 2013 0
Goodmorning gullungar!

frukost

 

Dagens frulle!

Surdegsbröd med gucamole, groddar och paprika, clipper te och naturell yoghurt med färskfrysta bär.

Annons

So long!

Jag är hemma i dag eftersom Elin är sjuk med hög feber och frossa.

Dela inlägget
Annons
5 oktober, 2013 0
Fisketur och fråga

fiskar

 

 

Idag bjuder jag på en mysig bild från i somras när vi ÄNTLIGEN fick följa med och fiska. Annars är det sambon favorit sysselsätting att åka och fiska. Idag är han på fisketur och jag tänkte att unga fröken och jag skulle gå på teater.

Annons

Tror ni att man kan göra risotto på svartris? Någon som har provat och lyckats. Jag tänkte mig svartris och sedan toppar med chevreost. Tror ni det blir gott?

Au Revoir!

Dela inlägget
Annons
1 oktober, 2013 0

Jag hittade det här receptet när jag skrev mitt vegan till förskolan häfte och bjuder det till er!

Chokladmousse, 4 personer

1-2 mogna avokado
1 dl kakao
2 msk vatten

Annons

cirka 1 dl lönnsirap
saften av 1/2 citron

Mixa allt till en jämnsmet. Häll upp i portionskålar och ställ svalt en stund.. Ät!

 

Dela inlägget
Annons
28 september, 2013 0
Chips
20130928_161641
dessa är ogräddade

Idag när jag gjorde potatisskivor till min gratäng blev det potatis över och kom på att jag kunde göra chips. Och det blev världens godaste chips. Såklart

Jag använder en mandolin för att få potatisen räfflad.
Mandolera potatis, massera in olivolja och salt. Bre ut på bakplåtspapper och grädda i 15-20 minuter 200 grader. Chipsen blir mjuka och goda och inte knapriga som de man köper. Men det går säkert att ordna med högre temperatur i ugnen.

Annons

Naturligtvis kan man ju  även göra med andra rotsaker, som morot, palsernacka, sötpotatis eller vad du har hemma.

Fridens mina vänner!

Dela inlägget
Annons
Annons