igår satt E och jag och läste kokböcker och vi fastnade för den här jordgubbscheesekaken, både två. Elin sade genast att ”den vill jag ha när jag fyller år” – vilket blir i mars nästa gång, så vi får bjuda på tårta lite oftare skulle jag tro
Den ser onekligen god ut på bilden så jag förstår henne! Tyvärr kan jag inte ladda upp den bilden, men lovar er den ser urgod ut! Innehåller inget socker men mejeri, både grädde och philly.
så här gör man:
1) smörj en form med avtagbara kanter
2) mixa hasselnötter och fullkornskex i en matberedare till smulor. Tillsätt dadlar och smält smör
3) blanda väl, lägg i formen och ställ i kylen
4) Toppningen: Blanda philly, vanilj och 3/4 av pureeade jordgubbarna
5) vispa grädden, fast men inte hård. Rör ner den försiktigt i phillyblandningen
6) ta fram formen ur kylen och lägg på ost och gräddbladningen
7) ringla resten av jordgubbspuren i en spiral. Ställ kakan i kylen minst 1 timme. Garnera med färska jordgubbar!
Den ska vi göra i veckan!