Annons

Kärlek till allt du gör och har

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
21 april, 2015

Känner du kärlek till allt du gör? 

Nej inte jag heller. Inte särskilt ofta faktiskt. Men jag har nu på senare tid försökt visa respekt och kärlek till allt jag gör. Även om det handlar om att diska för femte gången på en dag, eller att dammsuga upp allt grus i hallen, eller matresterna under matbordet.  Alla saker / ting ska göras med respekt och kanske till och med tackas för att jag får använda dem. Eller? Väldigt japanskt i tanken, men det ligger något i det.

Men nu om jag känner kärlek till disken ( igen) låter jag någon annan slippa undan?

Känner du kärlek och respekt till dina kläder – eller låter du dem bara kastas in i garderoben?

Annons

Känner du kärlek till barnens leksaker – eller svär du än en gång över att du trampat på en legobit?

Äger sakerna dig eller känner du att de ger dig något? Är de bara i vägen? Hur har du det med alla dina saker?

 

20 april, 2015 0
Bara för att man inte gillar det, ska man slippa undan då?

Min mamma hatar att dammsuga, hon brukar få slippa undan. Min sambo ogillar att diska så han försöker med alla möjliga trix att få slippa undan, jag ogillar starkt html. Får jag slippa undan?  Jag visste att jag inte skulle klara tentan förut och står alltså inför tentamen i morgon. Det är inte roligare nu. Jag lovar er.

Skärmavbild 2015-04-20 kl. 12.46.01
ser det bra ut?
Annons
Dela inlägget
Annons
20 april, 2015 0
Sommar hos oss

mindre

 

 

Annons
Dela inlägget
Annons
18 april, 2015 0

Livet handlar om att lära sig. Det är det livet går ut på! Det är min åsikt och det står jag fast för.

Vad har du lärt dig idag? Visst man går i skola för att lära sig saker, men att förstå livet måste man leva livet. Förstår ni? Det man lär sig är högst individuellt för varje individ har olika saker som hen måste lära sig.

Undrar du varför du ”utsätts för” samma typer av människor hela tiden? Det är för att du måste lära dig den situationen, du kanske måste lära dig ha mod och styrka?

Utnyttjar du snälla människors välvilja varje dag? Hur mår ditt samvete? Vågar du lyssna på din kropp? Vad säger den till dig? 

Annons

Kanske det är dags för te och meditationer ikväll istället för den stora stark du har tänkt dig?

Din kropp känner dig bäst, du måste lyssna på vad den säger. Även fast ingen annan gör så. Lever du förtryckt från din egen kropp och själ?

Skala av alla beroenden och alla måsten vem är du då?

Vem är du? Egentligen? Vad vill du?

Vad tyckte du var roligt som barn? Minns du? Ta fasta på det – det säger dig någonting.

Annons

 

Dela inlägget
Annons
17 april, 2015 0
Päronglass på 1årskalaset

I går bjöd vi på spontat 1 årskalas och jag gjorde en päronglass som blev mycket uppskattad av barn och vuxna.

IMG_7804
päronglass med mandelströssel

Päronglass med mandelströssel

Mixa mandel till strössel i din matberedare.Ställ åt sidan.

Annons

Skala och dela päron i mindre bitar, styckefrys.. Detta moment bör med fördel förberedas minst 1 timme innan glassen ska tillredas.

Lägg  päron och avokado i din matberedare och mixa, eventuellt får du tillsätta lite kallt vatten. Mixa till en sorbetlikande massa.

Servera strösslet på glassen, dock inte till barnen.

IMG_7807

Dela inlägget
Annons
16 april, 2015 0
Marinerad broccoli, tomater och superchips – var och en för sig.
IMG_7771
Jag älskar superchips

Jag älskar att duka fram olika små skålar till middagen! Allt ser trevligare ut och kan locka barn att våga prova och smaka. Elin t ex vägrar att äta en blandad sallad men äter gärna var och en av grönsakerna.Här har jag dukat fram masserad, marinerad broccoli, superchips och tomater!

Masserad, marinerad broccoli

Repa av broccoli från stammen, lägg i en bunke. ”Massera” med händerna, sönder fibrerna, pressa över saften av en apelsin och häll i Tamari. Rör om och låt stå. Smaka av. Klart.

Annons

Superchips – (grönkålschips)

Repa av grönkål från stammen, skölj. Låt rinna av. Lägg i en bunke, lägg i olivolja och salt. Lägg på ett bakplåtspapper och torka i ugnen i 175 grader cirka 15 minuter.

Tomater

Hade jag inte gjort något med, men delade dem innan vi äter dem. Ser snyggast ut som hela på bild.

IMG_7773

Annons

Ja, ibland äter vi bara sådant här, ibland gör vi något annat till. Flera små rätter är bättre än en stor. Det kan vara svårt att tänka maten i ”bara grönsaker om man är van vid kött, sås och potatis” men det gör ju inte jag som ni vet.

Alltid när jag gör såna här upplägg brukar jag få frågan:

Men var är proteinet?

Proteinet finns i all mat mer eller mindre, så där finns proteinet. Proteinet kan också serveras som tillbehör hos mig, i form av en linsröra, en nötröra, eller blötlagda nötter innan maten,  Folk i dag är så proteinfixerade att de inte kan inse att det finns proteiner i annat än kyckling, fläskfilé eller köttfärs.

Så tack å hej – linspastej!

Annons

Dela inlägget
Annons
Annons