Idag läste jag ett recept som jag bara var tvungen att testa så här innan juletider. Det kommer från Renee Voltaire. Det här receptet på kokoskola är helt veganskt och har en lätt smak av kokos.
En kokoskola helt utan grädde och smör. Vaa? Är det mjöligt? Men hur?
Jag eftersöker nyttigare recept på julmat och julgodis. Sitter du på något gott får du gärna dela med dig! Eget eller snott, för mig gör det inget. Bara det är gott. …;D
Här kommer iallfall receptet på Renees kokoskola:
30–50 stycken
230 ml kokosolja
3 dl kokossocker
1 dl agave med chokladsmak
2 nypor äkta vaniljsocker
1,5 dl kokosmjölk, men ta bara den tjocka delen ur en ekologisk burk
1 nypa himlayasalt
Smält Kokosolja i en tjockbottnad kastrull och tillsätt Kokossocker, Agave Choklad, Äkta vanilj, kokosmjölk (obs rör inte i burken utan ta bara det tjocka ur burken)och salt. Blanda ordentligt och låt puttra under omrörning i ca 25 min tills kolasmeten når en temperatur av 118-120 grader. Eller gör kultricket,häll lite kola i ett glas med kallt vatten och testa konsistensen. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper gärna av gummi och låt stelna. Skiva kola i bitar. Mums!