Annons

Kort presentation av mitt nya jobb.

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
4 juni, 2013

Jag är strax på väg till jobbet. Det nya, alltså. Det är mycket krävande och jobbigt. Det gäller för mig att ligga steget före och planera, planera. Blötlägga, grodda och så.  På morgonen /  förmiddagarn lagar jag mat och efter lunch plockar jag disk / förbereder.
Ju mer dagar som går desto bättre rutin får jag.  Den här morgon ser jag fram emot att skala 2 kg potatis, 1 kg palsternacka. Bland annat. Det var något som jag kunde ha förbett igår juh. Men jag kan inte klandra mig själv, det var ju bara första dagen igår.

Tänk vad tur jag hade som av alla ställen som finns hamnade på ett som är fokuserat på groddar, alger, surkål, vegan. Det ska ev bli rawinspirerat också.  Det finns faktiskt nästan inga här istan.

Vilka andra lunchrestauranger känner du till som är så?  (I stockholm)
Jag får bara hoppas att de tycker att jag är duktig så blir allt bra.  För man vill ju inte skrämma iväg kunderna. I en bransch som jag älskar.

Annons

Vi ses!

31 maj, 2013 0
Grilltajm!

Jag älskar att grilla! Det är dessutom ett trevligt sätt att umgås.
I år har jag tänkt att grilla både förrätten, varmrätten och efterrätten, så det så…:D

Varför inte en grillad pizzaslice till förrätt? Det står mycket om att grilla pizza i media just nu och det lockar mig mycket. En del tidningar tycker att man ska lägga på sin pizzasten på grillgallret, men jag undrar det ja. Den behöver ett par timmar på sig att bli varm och under den tiden har glöden slockat.

Jag tror hellre att jag använder mig av den metoden som kurerar tipsar om,  där man penslar olja på pizzan innan man gräddar den och sedan på med toppningen. Som toppning vill jag ha fileeade paprikor, grillad aubergine och zucchini, färsk tomat och mozzarellaost.

Annons

Har ni provat att grilla frukt? Om inte gör det! Den blir mycket godare och sötare. Servera t ex med vaniljglass.

grillafrukt
Här grillas clementiner, kiwi, ananas, banan och lime.

Tips! Köp ett sånt grönsaksgaller annars har ni all frukt i glöden!

Ha en underbar helg. Detta kommer bli min sista helg innan jag börjar jobba heltid igen. Oahh… det ska bli läskigt. Så jag ska verkligen passa på att njuta av varje sekund. Och grilla lite….;D

Dela inlägget
Annons
30 maj, 2013 0

Eftersom jag inte har skrivit på några dagar kanske ni tror att jag dog under vårruset. Men icke! Jag gick i mål på prick 30 minuter. Åhhh det var så kul att springa om alla andra, och där är 1 km skylten, jag ska springa till nästa och så höll jag på. Och ja det var en folkfest. Det var faktiskt lite synd att alla de andra inte var där, för vilken stämning det var. Ett tag tänkte jag att jag även skulle springa dagen efter, eftersom jag hade biljett till bägge loppen och då ta med Elin- gå runt banan och bara chilla i området. Men det blev inte så.

Av någon anledning har jag blivt så himla stel bak i benen. Det är fruktansvärt och nästan hugger då och då. Hoppas att det går över snart, det är liksom värt när jag springer till förskolan på morgonen.

Nu är klockan 05:32 och näää det är inte för att skryta som jag berättar det. Det är i stort sätt den enda lediga tid jag har, nu ligger jag också efter med så mycket adminstration, jag har heller inte betalat mina räkningar än. Vi går hellre och lägger oss vid 20, hela familjen och går upp tidigt. Ialla fall jag och det är min egentid. Och värre kommer det bli, eftersom jag kanske ev är på väg att få ett heltidsjobb. Jag är oroligt för det, men också glad att jag har fått chansen i en bransch som jag älskar.  (Jag faktiskt fram emot att få arbeta heltid och så att säga få semester från hemmet. Som det är nu jobbar jag MER än heltid om man räknar med allt obetalt arbete i hemmet. Nu är det min tur att komma hem till ett städat hem och att middagen står på bordet klockan 18.00!)

Som frukost tipsar jag om en smoothie som Shirley Clamp via viktväktarna satt sitt namn på:

Annons

Jordgubbssmoothie med lime och ingefära:
Häll 2 dl yoghurt  (0,5%) och 2 dl frysta jordgubbar i en mixer. Riv i skalet från 1/2 lime och 2 cm färsk ingefära. Mixa igen.

GOD MORGON!

 

 

Dela inlägget
Annons
27 maj, 2013 0

Det är i dag det är dags, juh. Något som jag helt hade glömt bort. Det är i dag jag ska springa vårruset. TJOHOHOHO! Vad glad jag är. (Obs ironi!)

Jag hade smidigt bra planer – jag skulle ta med Elin i vagnen och på så sätt förflytta min startpossiotion från ”tidtagning” till ”strosa”. Det hade varit kanon, jag hade få gå  i lugn och ro och strosat och ingen hade märk min urusla kondition.

Vid målgången skulle alla vänta och hejja på mig när vi kommer in. Alla mina fem vänner. Men nu så händer det något märkligt, Josefin ringer och erbjuder sig att passa Elin medan jag springer. MEN VA??

Josefin har en son i Elins ålder och de bor PRECIS vid området, så de skulle vara hemma hos henne och leka. Och så försvann alla mina påhejjare också. De ville hellre vara hos Josse.

Annons

Snälla Josse säger att det blir bättre,  jamen då kan du ju springa och hålla på och sen kommer du upp till oss.
Nu kan Herman parkera bilen hos dem, eftersom han kommer direkt från jobbet. Att parkera vid området är lönlöst.

Så, nu utan mitt förkläde (aka min vagn) får jag förpassas till tidtagningsgruppen, till vilken jag är anmäld.
Eftersom mina privata påhejjare försvann i ett nafs, kan väl du hejja på mig. Om du är där förståss. Det skulle hjälpa! Fast tala inte om för någon att jag är i dålig kondition är du snäll.

Dela inlägget
Annons
27 maj, 2013 0
Grönsaksbiffar

I helgen var vi hemma hos mamma / mormor och stannade på middag. Hon hade som vanligt knappt någon (veg) mat hemma men jag är ju bra på att hitta på och göra av vad som finns. Så att ingen ska behöva gå till butiken.

I botten på grönsakslåsan hittade jag en morot och 2 palsternackor som bara nästan dallrade jag beslöt att göra biffar:
GRÖNSAKSBIFFAR I PERSON
1morot
2 palsternackor
1ägg

Annons

persilja, salt, peppar (vitlök)
ev vetemjöl

Riv grönsakerna på grövsta sidan på rivjärnet. Blanda i resten och blanda ordentligt.  Forma till biffar,  2st och stek på mellanvärme tills de är genomvarma.
Lätt och bra sätt att ta vara på skrumpna grönsaker.
Naturligtvis går det att göra på de rotsaker du har hemma. Har du en potatis, en kålrot, en morot istället? Prova att riva ner de till biffar.

wpid-IMG_20130526_161024

 

Vi serverade med potatissallad, kokt potatis, rödlök, tomater, kidneyböner,  färsk rosmarin. Vinegrett på olja, äppelcidervinäder, vitlök och salt / peppar.

Annons

Detta är ett superbra recept om det helt plötsligt kommer en vegetarian på middag. Kanske har du en son som får för sig att bjuda hem sin nya flickvän på middag och han säger  i förbifarten att hon är vegetarian. Du står helt lamslagen och får panik för de är ju på väg och som den goda mor du är vill du alltid bjuda på det bästa.

Tack å hej för mej!

Dela inlägget
Annons
25 maj, 2013 0
Grattis på morsdag!

946780_534156976620617_1780787902_n

 

Ett litet tips på mors dags ska firas. Detta är från 1921 men va fan… Jag ser främst fram emot punkt 4 och 3:an frulle på sängen!

Och märk redan på den tiden var modern hemmets sammanhållande kraft,  någon som känner igen sig…LOL!

Annons
Dela inlägget
Annons
Annons