Hej alla fina
Jag vill bara tips om ett bra, gott och köttlikt recept jag gjorde.
Det blev en pastasås med kikärtor som bas – mycket och gott och likt köttfärssås i färg, smak och textur. Smakar alltså inte kikärtor alls.
Passar bra till pasta eller i lasagne som vi gjorde.
”Kikärtssås”
1 gul lök, mindre
svamp, helst champinjoner
tomatpure
vitlök
oregano
olja
1 förpackning kikärtor, kokta och klara
1-1,5 förpackning krossade tomater i burk
späd ev med vatten
Gör så här:
Bryn löken i oljan, tillsätt tomatpure, vitlök, svamp och oregano. Låt mjukna. Tillsätt kikärtorna och tomatkross. Koka upp och låt koka cirka 10 minuter. Mixa sedan med mixerstaven tills såsen är helt slät.
Låt koka upp igen, smaka av med salt, peppar och oregano. Såsen är klar. Kan serveras som den är eller till t ex en lasagne
Lasagne
Varva plattor med såsen och bechamelsås, lägg ost på toppen. Grädda enligt förpackningens anvisningar. Vid servering toppa med persilja.
Bechamelsås
Smält smör, rör ner mjöl och tillsätt mjölk under vispning tills såsen tjockarna. Salta och peppra efter smak.
Lycka till!