Annons

Krispigt, rawfood & glutenfritt bröd

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
22 april, 2015
Krispigt, rawfood & glutenfritt bröd

God morgon bloggen!

IMG_7832

Brukar du göra rawfood knäcke på linfrön? Om inte  prova nu, ett sprött, krispigt, glutenfritt, knäcke som passar lika bra til vardagen som till fest. Många bredbara pålägg är gott på, eller gör eget nötsmör eller prova den här casehewsnöts & kalamataolivs tapenaden. Eller min mamma älskar smör, så för henne räcker det med en rejäl klick Bregott.

IMG_7837

Annons

Knäcke på linfrön

2 dl svarta linfrön
2 dl gyllene linfrön

Rör i hop linfröna och blanda ihop med dubbelmängd vatten.
Låt stå i några timmar, eller tills de har tjocknat.

1 dl sesamfrön, oskalade
1 dl pumpakärnor
1 msk lantbuljong

Rör ner resten av varorna och blanda väl. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och torka i din varmluftsugn. Dra ner gradantalet på absolut minsta ( cirka 40grader, svårt att se exakt, eftersom de börjar räkna först på 100 grader)
Torka tills brödet är helt torrt – öppna ugns luckan några gånger för att släppa ut ånga. Över natten brukar jag kila fast en kniv i ugnsluckan så att den är lite på glänt.

Annons

Fördelen med det här brödet att man inte behöver några armmuskler. Eller tid. Det behöver ingen passning. Det tar lång tid att göra, ja, men varje moment i baket tar max 1 minut. Inte alls omständligt eller krångligt. 

Lycka till!

21 april, 2015 0

Känner du kärlek till allt du gör? 

Nej inte jag heller. Inte särskilt ofta faktiskt. Men jag har nu på senare tid försökt visa respekt och kärlek till allt jag gör. Även om det handlar om att diska för femte gången på en dag, eller att dammsuga upp allt grus i hallen, eller matresterna under matbordet.  Alla saker / ting ska göras med respekt och kanske till och med tackas för att jag får använda dem. Eller? Väldigt japanskt i tanken, men det ligger något i det.

Men nu om jag känner kärlek till disken ( igen) låter jag någon annan slippa undan?

Känner du kärlek och respekt till dina kläder – eller låter du dem bara kastas in i garderoben?

Annons

Känner du kärlek till barnens leksaker – eller svär du än en gång över att du trampat på en legobit?

Äger sakerna dig eller känner du att de ger dig något? Är de bara i vägen? Hur har du det med alla dina saker?

 

Dela inlägget
Annons
20 april, 2015 0
Bara för att man inte gillar det, ska man slippa undan då?

Min mamma hatar att dammsuga, hon brukar få slippa undan. Min sambo ogillar att diska så han försöker med alla möjliga trix att få slippa undan, jag ogillar starkt html. Får jag slippa undan?  Jag visste att jag inte skulle klara tentan förut och står alltså inför tentamen i morgon. Det är inte roligare nu. Jag lovar er.

Skärmavbild 2015-04-20 kl. 12.46.01
ser det bra ut?
Annons
Dela inlägget
Annons
20 april, 2015 0
Sommar hos oss

mindre

 

 

Annons
Dela inlägget
Annons
18 april, 2015 0

Livet handlar om att lära sig. Det är det livet går ut på! Det är min åsikt och det står jag fast för.

Vad har du lärt dig idag? Visst man går i skola för att lära sig saker, men att förstå livet måste man leva livet. Förstår ni? Det man lär sig är högst individuellt för varje individ har olika saker som hen måste lära sig.

Undrar du varför du ”utsätts för” samma typer av människor hela tiden? Det är för att du måste lära dig den situationen, du kanske måste lära dig ha mod och styrka?

Utnyttjar du snälla människors välvilja varje dag? Hur mår ditt samvete? Vågar du lyssna på din kropp? Vad säger den till dig? 

Annons

Kanske det är dags för te och meditationer ikväll istället för den stora stark du har tänkt dig?

Din kropp känner dig bäst, du måste lyssna på vad den säger. Även fast ingen annan gör så. Lever du förtryckt från din egen kropp och själ?

Skala av alla beroenden och alla måsten vem är du då?

Vem är du? Egentligen? Vad vill du?

Vad tyckte du var roligt som barn? Minns du? Ta fasta på det – det säger dig någonting.

Annons

 

Dela inlägget
Annons
17 april, 2015 0
Päronglass på 1årskalaset

I går bjöd vi på spontat 1 årskalas och jag gjorde en päronglass som blev mycket uppskattad av barn och vuxna.

IMG_7804
päronglass med mandelströssel

Päronglass med mandelströssel

Mixa mandel till strössel i din matberedare.Ställ åt sidan.

Annons

Skala och dela päron i mindre bitar, styckefrys.. Detta moment bör med fördel förberedas minst 1 timme innan glassen ska tillredas.

Lägg  päron och avokado i din matberedare och mixa, eventuellt får du tillsätta lite kallt vatten. Mixa till en sorbetlikande massa.

Servera strösslet på glassen, dock inte till barnen.

IMG_7807

Dela inlägget
Annons
Annons