Annons

Måndag

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
22 april, 2013
Måndag

skryta

 

Idag känns det som att jag måste jobba med mig själv.  Ibland är livet jobbigt, slitsamt och pengarna är slut.(Nä det kommer inga på torsdag heller)  Har inget att göra och känner mig nere. Visst hjälper det väl med affrimationskort  och tankesätt som ”fake it ’till you make it.”

Jag tror inte att alla alltid är på topp, man väljer ju vilken sida man vill visa upp på sina bloggar och sin facebook. Det är alltid gladaminer och hejjarop och man vill ha bekräftelser på att man är duktig.  Ser ni någon som erkänner att man mår dåligt och har ont imagen på sin facebook gubbe?

Annons

Ta mig fan. Så bra. Allt är. Jämt.

Jag har lärt mig utveckla min intution, jag har talat med mina guider, jag har visulaluserat och affrimerat tills  de inre ögonen blöder. Jag har blivit hypnotiserad och kommit över mentala hinder,  jag har 100miljoner cd skivor med mentalträning hemma. Jag kan sitta hemma och tänka att jag har kollegor, en fast månadslön som kommer punktligt varje månad, kafferast och semester och att jag får betalt för att göra det jag tycker är kul. Jag upplever känslan hur det är. Jag ÄR där.

Men sedan vakar jag till och inser att det inte funkar, bara så där. Bara sitta och tänka funkar ju inte, det betalar ju inte hyran. Man måste ju få in pengar också. Under tiden jag tänker och affrimerar, lawar, (”Laws of attractions:ar”) hinner någon annan före mig i verkliga livet. Man måste ha en plan.

Jag får ta och börja så lite frön här och där så får vi se vart det växer bäst.

19 april, 2013 0

Jag och Elin dricker välling den här morgonen. Fast hon kallar det smoothie, för hon tycker inte man gör välling i smoothie maskinen 😀

Lätt som en platt, till och med en tvååring grejar det..;D

1 dl groddat bovete
2 färska dadlar utan kärna
cirka 2 dl vatten

Annons

Mixa till en slät välling. Klart. Vi toppade vår med mortade kardemummakärnor. Kanel eller vanilj skulle också kunna smaka gott tror jag.
Senare hoppas jag kunna lägga upp en bild på hur det ser ut.

Ha en kanon fin dag.

Dela inlägget
Annons
17 april, 2013 0
Kikärtsspett och linssallad

Idag serveras kikärtsspett hos oss. Lite festligt på en vanlig onsdag!

Gör så här:kikärtsspett

Mixa
0,5 gullök
2-3 vitlöksklyftor

Annons

i din matberedare

Lägg sedan ner
3 dl kokta kikärtor
2 dl kokt coucscous
0,5 dl flytande kokosfett
salt, peppar, gurkmejja och curry

Mixa till en fast deg, den känns som playdoug
Forma till korvar som du trär på spett.  Rulla den i sesamfrön. Är stekpannan för liten kan du trä på spett efter att du har stekt dem.

Bryn på mellanvärme i koksfett till de är genomvarma.

 

Annons

 

Till detta en linssallad
1 dl röda linser
2 dl vatten
Koka linserna mjuka. Häll av vattnet och ställ åt sidan
Bland under tiden ihop
1 kruka fint hackad persilja
2 hackade tomater
saften av 3/4 citron eller mer

När linserna är kalla lägg de i salladen. Klart.

Om du vill kan du servera allt med en tzatiski
Riv ner gurka som du blandar med turkisk yoguthurt, vitlök och flingsalt.

Lycka till!

Annons

Dela inlägget
Annons
16 april, 2013 0
Mat till barn?

IMG_4584

 

Min lilla vän älskar att koka mat, som tur är. Hon leker gärna med matvaror och lagar ofta mat till mamma. Precis som det ska vara eller hur?

Om barn släpps in i köket och får hjälpa till redan som små blir det inte konstigt eller märkvärdigt när de blir äldre. Mat ska ta tid att laga.

Annons

Barn behöver extra fett säger många föräldrar och sprutar på flytande margarin på deras barns portioner.
-Åhh det är ju så bra säger mammorna, det är ju redan flytande och bara att spruta på
Flytande margarin är något som jag själv inte skulle använda, inte alls margarin överhuvdtaget.

Om jag skulle tillföra extra fett till mitt barns mat skulle jag använda mig av oljor eller kokosfett. Eller ibland riktigt smör. Mycket nyttigare, naturligare och smakar mycket godare.

Vad tycker du?

Dela inlägget
Annons
13 april, 2013 0
På bar gärning!
20130411_081111
med handen i groddburken!

Tagen på bar gärning! Min dotter älskar groddar, tur va? Hon brås på sin mor, skulle jag tro! För groddat  är ju godast 😀

 

 

Annons
Dela inlägget
Annons
12 april, 2013 0
Linssoppans dag

Idag den 12 april är det linssoppans dag. Grattis på den. linssoppansdag12april

Utav dessa råvaror tänker jag göra dagens middag. Jag jobbar helst med misenplace (alltså duka fram allt du behöver och ev hacka i mindre bitar) och receptlöst, men jag vet att folk vill ha recept och gå efter:

Linssoppa min väg:

1 lök av valfri färg, fint hackad

Annons

2 morötter av valfri färg, fint hackad
Mjukstek i koksfett.
Tillsätt sedan :
gurkmeja
1 dl röda linser
4-5 dl vatten
1 buljongtärning av bra kvalitet.
Ajvar Relish efter smak
Koka på låg temperatur i cirka 20 minuter. Smaka av och tillsätt mer av något som du tycker.  Eller mer vatten om du vill ha den lösare. Det är du som ska äta och du vet bäst vad som smakar bra i din mun.

Vid servering toppa med repad timjan och komplettera med ett bröd.
GRATTIS PÅ LINSSOPPANS DAG!

 

 

 

Annons

Dela inlägget
Annons
Annons