4 dl vatten
en något sötningsmedel, som en banan, agavesirap.
Lägg mandeln i blöt i cirka 8 timmar, mixa de i en höghastigthetsmixer tillsammans med vatten. Söta vid behov.
Pressa igenom en nötmjölkspåse och häll upp i flaska.
Passade också på att göra en cashewnötsmjölk, till den behövs ingen nötmjökspåse så kanske kan vara något att börja med.
Cashewnötsmjölk med choklad, som PUCKO
2,5 dl naturella casewnötter
7 dl vatten, använd gärna blötläggningsvattnet från dadlarna.
3 st dadlar
ev lite vaniljsocker
————————————–
2- 4 msk kakao ( smaka av)
( några tsk socker)
Mixa allt i din höghastighetsmixer. Smaka av. Jag mixade mjölken först, och tillsatte sedan kakaon och lite socker.
Det här smakade som Pucko sa Herman förtjust och ville ha mer!
Våga prova!