Annons

Några punkter som stöttar dig i livet

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
14 augusti, 2015

Under sommaren har jag läst en massa självhjälpsböcker i psykologi och personlig utveckling och några punkter återkommer:

 

Tappa aldrig fokus på det du gör! Alltså  ALDRIG. Särskilt om du vill lyckas med det du gör.

Var dig själv! Försök inte vara någon annan,  det märks! Slappna av och hitta dig själv. Vilket är ditt varumärke. Vem är du? Var ej konstlad och statisk.

Annons

Vilken är din USP? – din unika selling point. Vad kan du? Vad är din passion?  Vad övar du på? Framhäv det. Visa vad du kan.

Var trevlig! Bry dig om andra människor. Investera tid i att bry dig om andra. Ge komplimanger till andra, håll upp dörren för andra, lyssna, var sårbar, berätta om dina misslyckanden. Bjud på dig själv, var charmig, var lite knasig, skratta och le.

Låt inte rädslan för att misslyckas ta över dig.  Man måste misslyckas för att lyckas.

Sluta gnäll, sluta var perfekt för alla. Alla kommer inte gilla dig. Du är du och du är perfekt för dig och säkert för många andra.

Använd sociala medier på ett bra sätt:

Annons

– var aktiv – posta mycket – ge något till någon  – skryt på ett inspirerande sätt

/ Lycka till!

 

 

 

Annons

4 augusti, 2015 0
Grönkålssmoothie!

Grönkålssmoothie som hela familjen gillar

Mixa
Grönkål (3 buketter)
Banan (1,5 st)
Päron (1 st)
Broccoli ( 3 buketter)

Annons

Avokado (0,5st)
Vatten (6 dl)
Is ( 1 ”låda”)

Mina cirkamått står inom parantes!
God och nyttig smoothie som alla kommer att gilla.

IMG_8239

Dela inlägget
Annons
4 augusti, 2015 0
Tomater! Soppa och salsa

Tomater! Gott, nyttigt och i säsong.

Jag gör (nästan) raw kall soppa. Utan mejeriprodukter men ändå krämig och full med smak.

Tomatsoppa

6 hela mogna tomater, skållade och skalade, och kvisten borttagen

Annons

Vatten
Lantbuljong
I näve casewnötter
en liten vitlöksklyfta
isbitar

Gör så här

Lägg tomaterna, skållade och skalade i din mixer tillsammans med kryddorna, nötterna, vattnet och isen. Mixa helt slät. Ställ i kylen så den blir helt kall. Servera med isbitar.

tomatsoppa
tomatsoppa mejerifri

Tomatsalsa

Hacka tomater grovt och tillsätt hackad rödlök. Olja, salt, citronsaft. Låt stå framme så smakerna gifter sig. Garnera med några svarta oliver. tomatsalsa

Annons

 

Dela inlägget
Annons
3 augusti, 2015 0
Cherrychiapudding

cherrychiapudding

Nu är körsbären mogna hos oss. Precis utanför uteplats växter två stora körsbärsträd med mogna frukter. Nästan varje dag är jag där och plockar.

IMG_8233
Körsbärsplockaren!

Herman har uppfunnit en körsbärsplockare så vi kommer åt de bär som sitter högt upp.

Annons

Jag gjorde en cherrychiapudding med alla körsbär. Hur lätt som helst.

Cherrychiapudding

Körsbär, utan kärna
Chiafrön
Vatten
mixa allt med t ex stavmixern, häll upp i skålar och låt stå till den tjocknat lite. Över natten går bra. Klart att servera.

Mors!

Dela inlägget
Annons
31 juli, 2015 0
Furikake

Furikake är en japansk fröblandning som man strör över maten. Finns att köpa färdig att köpa i affären, men också enkel att göra själv. Egentligen ska det bara vara alger, svarta och vita sesamfrön i receptet men jag lade till lite solroskärnor och pumpakärnor och fick ett ”försvenskat recept.”

Furikake

1 ark nori, klippt i mindre bitar eller körd i matberedaren
2 kaffemått svarta sesamfrön
2 kaffemått vita sesamfrön

Annons

2 kaffemått solroskärnor
2 kaffemått pumpakärnor

Gör så här:

IMG_8195
Rostas

Rosta alla frön i en torr stekpanna. Låt svala och häll sedan upp i en vacker burk tillsammans med noribitarna.

Furikaken strös ovanpå maten och passar utmärkt på t ex lax, en asiatisk sallad, eller nudlar. Jag gillar det också på broccoli.

Våga prova.

Annons

IMG_8201
På broccoli tillsammans med soja. Min favorit.

IMG_8202

Dela inlägget
Annons
21 juli, 2015 0

Ett glassigt förslag! En hemgjord glass gjord på yoghurt och färsk frukt och bär.

Yoghurtglass 3 formar

1 banan

3/4 äpple

Annons

2 dl  naturell yoghurt 3%

Mixa allt  slätt med tex en mixerstav. Lägg i lite färska bär som smultron och blåbär i glassformarna häll sedan ”smeten” över  och ställ sedan i frysen helst över natten.

PhotoGrid_1437463680772

Dela inlägget
Annons
Annons