Har du tröttnat på den sockerstinna O’boyen och vill ha ett alternativ? Helt utan mjölk och socker, hur låter det? Rätt OK va?
Min dotter drack upp allt och ville ha meeeerr!
Annons
Receptet ger två glas med en fyllig, rätt så tjock dryck.Men går ändå att dricka med sugrör.
1 dl casewnötter
4 dadlar
2 dl vatten, eller mer om du vill ha lösare dryck – använd blötläggningsvattnet om du vill ha den sötare
1 msk Kung Markatta Kakao
Lägg nötterna och dadlarna i blöt över natten.
Häll av vattnet, men spar dadelvattnet om du vill ha sötare dryck. Lägg allt i din mixer och kör på fullfart tills allt är fint mixat till en slät dryck. Häll upp i glas. Klart.
I år tänkte jag variera mitt gebort-påskägg med något annorlunda. Näää… det handlar inte om trisslotter, biocheckar, eller har ni hört om den stackaren som fick en lapp i sitt ägg. På den stod ”gå till badrummet” och där inne fanns en splitterny våg. Men så avtändande…
Min ide handlar också om en lapp! Men lite mer trevligare och mysigare, man kan ju alltid hoppas..:D
Annons
Först när pussarna är slut får man diska och städa..
Jahah… det passar sig inte med påskpussar? Du vill ÄNDÅ ha godis? Va;D Jasså… det vill du ha. Okejrå men kolla in dessa producenter. Grisfrittgodis – något som inte fanns på min tid. Men nu kan även jag njuta av sega godisbitar.
Jag brukar inte så jättegärna göra reklam men innan ni går till mataffären och köper påsarna fulla av 4,90kr/kgsgodis kom ihåg att det finns andra producenter. Var uppmärksam bara på Ekorrens Ekologiska godis- alla deras produkter är inte vegetariska (men det står på baksidan av påsen! TACK!) och alla Good stuffs produkter är inte veganska. Jag hittade faktiskt Ekorrens på Pressbyrån vid Gullmarsplan. (Särskilt de här tre nya som visas på bilden)
Tips till er som bor i Malmötrakten, ScandiCandi producerar också grisfrittgodis och de har fabriksförsäljning och extraöppet så här under påsk.
Nä nu är det nog med reklam – men det här är saker som jag brinner för och gärna vill sprida vidare. Även fast jag inte tjänar en krona på det.
Har ni börjat funderat på vad ni ska äta till påsken?
Kanske blir det det gamla vanliga ägg, sill, kaviar, lammstek och den stora godispåsen?
Men varför inte variera lite på påskbuffens förrättsbord?
Idag tipsar jag om amaranthkaviar till ägget, auberigesill och en chokladkaka!
Annons
Amaranth köper du på hälsokosten och det är naturligt proteinrikt. Den finns som hel, flingor och poppade.
Amaranthkaviar på ägg / avokadohalva Koka hel amaranth i dubbel mängd vatten. Lägg gärna i en tepåse, tex Earl Gray under sista tiden. Låt svalna och lägg sedan upp på ägg eller avokadohalva. Dekorera med dillkvist.
Auberginesill, stark och sur Dela en aubergine i sillstora bitar och koka sedan i cirka 7 minuter. Personligen behåller jag skalet på, eftersom jag tycker den håller ihop bättre. Låt svalna innan du blandar i hop med citronskivor, fint hackad chilipeppar, salt och olja. Låt gärna stå och dra några timmar, så verkligen auberginen tar åt sig alla smak. Servera med kokt potatis och gräddfil.
Chokladkaka, Rawfoodstyle 2 skålar
Mixa 0,25 dl kokosflingor med 0,5 tsk chlorella eller spirulina. Fördela i portionsskålar och lägg sedan i frysen
Mixa under tiden 0,5 dl solrosfrön med 0,5 dl sötmandel till fint mjöl. Tillsätt sedan 4 dadlar, 0,5 flytande kokosfett, 1 tsk mortlade kardemummakärnor, 1 msk kakao och 1 tsk acai. Fördela över kokosbotten och ställ sedan i kylen ett par timmar för att stelna.
Vid servering toppa med rawkakaonibs eller gojibärs.
Annons
Annons
Gott och nyttigt!
Vi ses sen så ska jag berätta om alternativ till det sockerstinna påskägget!
Prova den här goda gröten! Nyttig, rå och mycket god.
Du behöver förbereda dagen innan genom blötläggning / groddning.
Dagen innan på morgonen:
Lägg 1 dl helt bovete i blöt.
Samma kväll:
Häll av vattnet och skölj bort slemmet. Låt bovetet ligga kvar i durkslaget över natten.
Annons
Lägg 1 dl valnötter i blöt
På morgonen:
Mixa ihop, i din matberedare, bovetet och nötterna med 3/4 äpple.
Servera med valfri sylt – vi hade blåbärssylt kvar i frysen – och mortlade kardemummakärnor.
Till detta gjorde jag en nyponsoppa:
Mixa, i din starka blender –
3 blötlagda dadlar
1 dl av blötläggningsvattnet
0,5 nyponskalsmjöl
4 dl vatten
2- 3 tsk agavesirap
Tatata!
Annons
Annons
I vecka bjuder jag dessutom på en vegansk påskförrättsmeny och tipsar om bättre godis till påskägget.