I år ska man släppa in ungarna i köket och låta dem skapa kulinariska läckerheter. Och låta det synas. Dock står sig många vuxna undrandes Vad ska de göra? Eller vad ska de här och göra?
Det finns mycket barn kan göra, de kan göra allt, iprincip. Beroende på åldern och förkunskaper. Elin, 3 år kan själv vispa en pannkakssmet och blanda i allt. ( När vi gräddar dem, tillsammans, sätter på sig vantar och mössa – för att inte bränna sig!) Hon kan själv göra fruktsallad åt hela familjen.
För mig spelar det ingen roll vad hon gör det viktigaste är att hon själv vill, att ett intresse väcks, en lusta för mat och måltidskulturen.
Vad man ska undvika eller akta sig för som förälder är att ständigt påtala hur grisigt det blir eller vad kladdigt det blir, eller fan, hur det ser ut, eller gör inte så, gör inte si du kan skada dig. Självklart ska barn lära sig att det är lika viktigt att plocka / städa undan men det gör man när man är klar.