Annons

Pizza med päron, getost, valnötter och honung

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
24 september, 2014

En ny variant av pizza till helgen? Jag blev tipsad om att göra pizza med päron, getost, valnötter och honung!

Pizzadeg, olja och toppa sedan med skivat päron, bitar av getost och valnötter och  ringlad honung. Sedan rätt in i ugnen.

I mina öron låter detta som ren njutning och kan verkligen känna alla smaker!

Jag har inte gjort den själv än – har du testat?

Annons

 

22 september, 2014 0
Meningen med bloggen – skapa matglädje

Mer matglädje för hela familjen. Utan stress och hets.
Här kommer mina åsikter och tankar krig det där med matglädje. 

Det är inte min mening att ha en sk. hälsoblogg, jag vill inte uppmuntra folk till att banta eller att väga sig. jag skiter fullständigt i kalorier, jag är totalt ointresserad av viktpress och vikthets. Det är inget jag uppmuntrar eller står bakom.

Meningen med bloggen är att inspirera till mat man kan äta varje dag. Skapa matglädje. Försöka skapa en känsla av att det är kul med mat och att prova nya saker. Mat är något som man vill laga inte ett måste. 

Annons

Jag vill göra vuxna och barn nyfikna utan måsten eller pekpinnar.  Så fort man blir nyfiken brukar det mesta komma av sig själv.

matglädje

 

Mat kan vara ett ständigt gissel och källa till irritation. Särskilt om man har barn, barn är specialister på att använda mat som makt. Äter inte ungarna blir ju föräldrarna galna. Känner ni igen det?

Något som jag försöker förmedla är en sund relation till mat och dryck. Något som jag tycker är extra viktigt eftersom jag är mamma till två tjejer.   Jag vill bygga en stabil grund till tjejerna – för tjejer är extra känsliga mot medias syn på mat, dryck och vikt.

Annons

Jag är lite av en hälsopolis, för jag vill bara att min familj ska äta bra mat. Men vem vill inte det? Alla vill ge det bästa till sina barn? Men självklart äter vi godis, choklad, kakor. Men lika ofta serveras grönkålschips eller glass gjord på avokado. Eller hämtpizza om vi är sugna på det. För vi har en sund och lagom relation till mat och dryck.

Jag kan dock säga något som vi inte äter och aldrig kommer att äta:

  • Allevo bantingspulver eller andra typer av bantingspulver / måltidsersättningar.
    ( Hos oss bantar vi inte.)
  • ”Får inte- mat” – svårt att skriva en särskild rätt, men hos oss får man äta allt ( förutom bantningspulver). Gillar inte förbud. Har ni hört den förut? ”Jag får inte äta grädde, för jag bantar”

Bara lite tankar och funderingar, nu vet ni lite mer om vad jag tycker och vad jag försöker förmedla.

Dela inlägget
Annons
18 september, 2014 0
Vegan sushi på råris och avokado

wpid-20140918_113411

Dagens tips!

Gör en god och nyttig sushi  – Snabbt och smidigt. Bra att ta med till skolan eller jobbet. Elin hjälpte mig igår när jag gjorde i ordning och frågade ” Måste man ta med mat till skolan? ”  Och tyckte det var jättekonstigt att man inte får mat i skolan. Och när jag hade packat ihop påminde hon mig om min dricka. Ska du inte ha någon dricka med dig? Sötkorv!

Jag hade soja med mig i en lite burk och hade jag haft tid hade jag gått till sushistället här i korkarna och bett och få köpa den inlada ingefäran.

Annons

Sushi på råris och avokado
Du behöver
Noriark ( finns i asiathyllan i butik)
Rött Råris
Avokado
Ruccola

Koka 1 portion råris. Låt svalna.
Lägg riset på noriarket, lägg över skivad avokado och lite ruccola.
Rulla ihop. Går lättast om du har en bambumatta ( finns i asiatiska affärer)
Skär mumsbitar med en vass kniv.
Klart!
Lycka till!

Dela inlägget
Annons
17 september, 2014 0
Husmorstips

72-uses-for-simple-household-products-to-save-money-avoid-toxins-600x589

Jag älskar sånt här och vill gärna dela med mig av alla tips och trix jag kommer åt.

Castile soap är såpa och Castor oil är ricinolja.

Ha en bra dag!

Annons

Bilden kommer från den här siten (healthtyfoodhouse)

Dela inlägget
Annons
14 september, 2014 0

Har du provat bankakan? Den har lite olika namn i olika matbloggar, men var det handlar om är en ”pannkaka” på banan och ägg.

Jag gjorde själv här hemma för en vecka sedan och betyget blev varierande:
( Dock från en och samma person)

Från:

Annons

Jag ÄLSKAR de här pannkakorna

till lätt viskande

Jag tycker inte om de här pannkakorna

Gillar du smaken av banan tycker jag du ska testa själv. Du har frukosten / melliset klart på några minuter.

Mitt recept:
1 mjuk banan
3 ägg
Mosa bananen riktigt slät med hjläp av en gaffel, tillsätt äggen och rör tills allt är blandat. Stek som plättar. Vi serverade med sylt.
I andra recept förekommer kanel eller kardemumma.

Annons

Lycka till.

Dela inlägget
Annons
11 september, 2014 0
Blogg på schemat

Sitter just nu i plugget. Vi ägnar hela eftermiddagen åt att skapa blogg, lära oss wordpress, skriva inlägg och så.

Jag driver och har två bloggar  som jag skriver på i princip dagligen. Därutöver har jag två som bara ligger och som jag väcker liv i lite då och då. Jag tycker det ändå är intressant så jag sitter kvar och lyssnar. Rätt som det är så lär jag mig något nytt.

Nu sitter alla och skriver på sina nya bloggar. Jag tror faktiskt inte att jag har tid eller ork att skapa och hålla liv i en till.

MIOnsdag_annaledberg_aldrigattjaglåterdemvinnaövermig

Annons

På tal om energi  – Här springer Stortjejen sitt första springlopp, det första hon sa när hon var klar var:

Jag vill springa mera. 

400 meter! Underbart.

Idag gråter vi en skvätt för det är mormors födelsedag. Mormorn som dog helt oväntat nyligen. Kram mormorn. Vi saknar dig. Hoppas du har det bra där du är och kom när du vill och hälsa på oss.

Vi hörs!

Annons

 

Dela inlägget
Annons
Annons