Hej å hå i höstmörket!
Vad sägs om att slänga ihop några adzukibollar till kvällen?
Billigt, nyttigt, gott och full av massa god smak. Adzukibollar är goda små saker som lätt kan för växlas med köttbollar, men de här är helt veganska. Och glutenfria.
Jag brukar ofta göra såna här typer av bönbollar. De är så lätt och tacksamt.
Adzukibollar
5 dl blötlagda och kokta adzukibönor
2 dl vatten
1 msk buljong
1 msk bovetmjöl
Några drag med svart och vitpepparkvarnen
Gör så här:
Lägg allt i din matberedare. Kör tills det är som en playdouhliknande massa. Forma till bollar eller varför inte biffar och stek i varm panna på alla sidor.
Servera med valfri pasta och tomatsås. Supersmaskens.
Jag tänker mig något liknande med kryddpeppar, vitpeppar eller kanel till jul. Hur låter det?