Happy Halloween. Pumpor hör hösten till och passa på och ät, gör tillexempel den här goda soppan. Gott, värmande en kylig höstdag.
Den här gången har jag kikärtor i soppan, det gör fyllighet, en nötigare smak och gör soppan om ännu, ännu nyttigare.
Pumpasoppa på mitt sätt
Innanmätet från en 3 kg pumpa, i bitar
1 liter vatten
1 msk ekologisk buljong
2 msk kokta kikärtor
Färskriven ingefära efter smak
(grädde)
Låt soppan sjuda 20 minuter. Mixa slät. Smaka av.
Jag tycker att kikärtor gör samma jobb som grädde, den blir fylligare och matigare. Jag använder hellre det än ersättningprodukter för jag tycker det är naturligare, godare.
Ha i kikärtor först, mixa sedan, låt koka samman om du sedan tycker att det behövs, ha i grädde. Helfet eller halvfet.
Om du har i grädde – låt soppan koka upp innan du serverar.
Servera soppan med filodegssticks, dettta är något som går att variera i det oändliga. Den här gången hade jag grönkål och fetaost.
Filodegssticks
500 gram grönkål, färsk eller fryst tinad
2 paket fetaost
Muskotnöt
Filodeg 1 paketStek kålen mjuk i en panna, tillsätt osten i smulor.
Krydda.
Lägg upp degen på en större skärbräda. Tag ut 2 eller 3 filodegsark , lägg de på varandra (täck degen du inte använder med en fuktig handduk)
De 2-3 arken delar du i 6 bitar, lättast med sax.
Lägg på fyllning i mitten och rulla ihop. Fortsätt tills dela degen slut.
Pensla med vatten, toppa med tex svarta sesamfrön.
Grädda tills de har fått fin färg. Cirka 150grader 15 minuter
Kommer absolut göra dessa sticks på mitt adventsparty.