Annons

Reklam för Kureratidningen och Hej!

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
8 juli, 2013

Nu har jag haft lite semester i Värmland och tyvärr så låg jag inte i hängmattan hela tiden utan spenderad min tid inomhus framför brasan eller i sängen, eller i badhuset. För så kallt har det varit. Bläää!!

Jag läste nya Kureratidningen med stor lust och fastnade speciellt för en artikel angående AHDH och omega3.  Min mammas kusin hade just berättat av hennes barnbarn har ADHD och måste äta amfetamin som medicin i resten av sitt liv.  Min mammas kusin bor i värmland och så vi passade på att besöka henne med familj.

För mig är det ett självklart val att andra sin kost, mera fettsyror som omega3, ingen gluten och ingen mejeri och ingen socker och se upp med E ämnen istället för medicin. Jag vill inte vara någon kostpolis, men nu när det finns forskning och så mycket framsteg inom just den biten, finner jag ingen anledning att fortsätta att äta som man alltid gjort och ta amfetamin för att bli lugn.

Man kan ju alltid testa! Eller hur?  Känner du någon som är i riskzonen gå genast och hämta en tidning, den är gratis, och läs.

Annons

Hejdå och ha en bra dag nu!

4 juli, 2013 0
Glass i stora lass

IMG_20130702_163722

Annons
Dela inlägget
Annons
1 juli, 2013 0
chiagroddning dag 7

Kolla in vad mina projekt växt till sig! Alla säger dock att det ser för äckligt ut. Jaja.. jag tycker det är ett kul projekt iallafall. Kommer ni ihåg vad jag var skeptisk till en början?  Nu är jag galet nöjd. Nästa gång, om det bli någon,  ska jag försöka få hela krukan grön! Undrar varför inte alla fröna började gro?

Groddat chia påminner i smaken om krasse.  Ska du börja också?

20130701_060418

Annons
Dela inlägget
Annons
28 juni, 2013 0
Groddar chia dag 4

Som det har växt! Ärligt talat trodde jag aldrig detta skulle funka. Så jag säger TRY THIS AT HOME istället….:D
Titta hur odlingarna ser ut idag:

dag4
Grönt och växer!

Och på tallriken:
dag4tallrik

Annons

Jag vattnar de flera gånger om dagen,  iprincip så fort jag ser dem.

Blir du sugen att grodda själv skulle jag nog rekommendera att odla på papper eftersom det är mest ”prisvärt”. I princip alla frön har börjat gro. Men vill du göra något annorlunda grodda på krukan. Men det är många frön på krukan som inte har grott alls. De växer bäst där det är tjockt med frön och där det är mest fuktigt.
Alla odlingar har stått framme på diskbänken, förutom tallriken som första natten sov under diskstället.

Kram alla chialovers!

Dela inlägget
Annons
27 juni, 2013 0
Packåsnan

Jag börjar lägga fram alla jag behöver för en semester på obestämd tid i ödemarken. Lite mycket kan man tycka, men för mig, är det saker jag måste ha i min vardag.
Min sambo säger:  nu får du fan ta och ge dig när jag ärligt talat funderar på att ta med min stora, kraftfulla mixer. Den är stabil, tung och klumpig. Men jag använder den minst 2 gånger om dagen här hemma. Jag hade redan paxat för juicecentrifugen så Ok, han vann den här gången. Tur att jag har min travelmastermixer.

IMG_5047

 

Annons

Detta är bara mina leksaker, sedan kommer allt övrigt.
Vi tar det från början: mobil, dator, kaka,groddar, mugg och tallrik, pajfrom, träningsband. råsaftcentifugen, couscous, vetegroddar, en keramisk kniv, travelmastermixern, glassformar, linfröknäcket (men är tveksam eftersom vi har utedass och inget rinnande vatten) matlådeväskor och min chiagroddskruka.

Fråga: Finns det någon som känner till om hälsokosten, som är specialiserad på rawfood finns kvar i Arvika?  Den låg på ett hörn och det är / var min favoritbutik. Sedan finns ju life och de andra stora kedjorna. Så jag klarar mig nog.

Vi hyres!

Dela inlägget
Annons
26 juni, 2013 0
Chokladtårtan och Chiauppdatering

Tidigare i dag skrev jag om att jag skulle baka en chokladtårta och ha med som färdkost under resan, men jag tror inte att det blir något över, hahaha!

Jag kunde inte hålla mig utan provsmakade en bit, och den var verkligen jättegod. Det blir nog dagens middag! Det bästa med rawfooden är att man kan äta efterrätter som huvudrätt. Jag gjorde tårtbotten från receptet förutom att jag tillsatte paranötterna. Moussen freebasade jag då jag läst hennes recept en gång för att sedan inte orkat sätta på datan engång till utan bara gjorde.

IMG_5031
Chokladmoussetårtan

IMG_5033

Annons

Receptet:

Vill du imponera på dina vänner och laga en god och nyttig sommartårta?
Den här är full av nyttiga fetter, antioxidanter och mycket, mycket god. Om du vill, gör bara moussen och ät som t ex efterrätt.

Botten:
100gr mandel
100gr cashewnötter
6st paranötter
2 msk kokosfett, smält
2msk agavesirap
Mixa allt i matberedaren. Nötterna först. Bred ut i en pajform och ställ i frysen.

Chokladmousse:
2, 5 avokado
2dl kakaopulver
2 msk kokosfett, smält
Agavesirap
(Salt)
Mixa allt och smaka av. Mer sötma? Mitt kakaopulver var ganska bittert/ starkt. Smaka av!

När du är nöjd.  Bre ut över den frysta botten. Ställ tillbaka i frysen. Godast halvfryst. Dekorera med rawkakaonibs och jordgubbar.

Annons

Hur det går med Projekt CHIA? Från mycket dåligt till bra. De hasar inte ner längre så har gott mod på att det kanske kan bli något.

 

 

Dela inlägget
Annons
Annons