2 msk ( svårt att mäta exakt) rödbetor från konservburk. ( Jag tog Hermans pyttipanna-rödbetor)
Mixa helst i matberedare.
Trevlig helg!
2 msk ( svårt att mäta exakt) rödbetor från konservburk. ( Jag tog Hermans pyttipanna-rödbetor)
Mixa helst i matberedare.
Trevlig helg!
Filodeg
Tomater (6-8 st)
Oliver
(Ost)
175grader
40 minuter cirka
Jag gjorde den. Nu ger jag dig chansen. Jag visst inte hur det skulle se ut, eller hur det skulle smaka och nu låter jag dig göra likadant. Kul va?
Det blir precis som du vill ha det! Bra va!
( Sen kan man väl alltid ha något att säga om filodeg, men vi inte det så ofta. Jag gillar egentligen inte produkter med konserveringsmedel)
Tack å hej!
Hej vänner!
Är det någon som känner till om det finns balett träning för barn och där mammorna tränar balett i ett rum bredvid samtidigt som barnen.
Elin har själv uttyckt att hon vill börja dansa och jag håller på att leta efter klasser till vt och kom och tänka på att jag själv är lite sugen igen. Så är det någon som känner till om detta fenomen existerar i Sverige. Föräldrar får oftast inte vara med i barnens danssal så visst hade det varit rätt smidigt om de kunde få egen träning samtidigt. Inte ens i självaste huvudstaden har jag hittat detta. Eller har jag inte letat tillräckligt?
Ser ni detta så hojta till! här finns två som anmäler sig på direkten!
i lördags kom vintern till oss! som jag har längtat! vet ni att jag är en vintermänniska?
Igår var vi ute två gånger och provade pulkabackarna här i Årsta. ojojoj… man måste ha hjälm för visst går det undan. Efter en tur i backen är iallafall jag grymt sugen på något varm så vi gjorde varm choklad.
Varm choklad:
2 dl mjölk per person
1 tsk kakao per person
1-2 tsk agave sirap.
Lägg allt i en kastrull och värm till drick temperatur. Smaka av om du behöver söta med mer agave.
I morse åkte Elin pulka till förskolan och nu på eftermiddagen ska se gå till pulka backen igen. Jag har nyligen köpt nya prasselbyxor, täckbyxor, som jag är mycket nöjd med. Ett måste i pulkabacken!
vi ses!
I skolan håller vi just nu på med ett projekt. Vi gör en hemsida för stressande småbarnsföräldrar som vill lära sig äta nyttigare och få i det där med träning i vardagen. Vi fick välja projekt själva och jag och min grupp enades om att det här tycker vi är viktigt.
Projektet med projektet är att leda projekt vad vi levererar är egentligen mindre viktigt. Men vi vill ändå göra det fullt ut, med riktiga artiklar.
Hemsidan ska innehålla artiklar och mitt ansvar är att skriva om:
Fredagsmys utan OLW eller om den ska heta Fredagsmys med nyttigare innehåll
Träna med hela familjen – ett program där man tränar med hela familjen. Här har jag tagit information direkt från Terese Alvens bok Träna tillsammans med familjen
Grönsaker till barn – hur gör ni ? Intervjuer med olika småbarnsföräldrar
Samma tid men mycket nyttigare – för dig som fastnat i snabbmakaronsträsket.
Glass till frukost och annan nyttig morgonmat
Mitt skafferi – bra råvaror att ha hemma
—————————————————————————————————-
Jag skulle också få tid att skriva och få plats med artikel i stil med
Hur får man träningen att bli av?
Jag har inspiration till dessa punkter:
– sätt på dig träningskläderna! Bara du har satt på dig träningskläderna vill du ut och springa eller hur?
-veta var du har kläder och skor. Visst vore det synd om du fick lust och iver att bara sticka ut och kuta NU, men eftersom du inte vet var du har dina grejer så blir du irriterad och assur och tappar all lust, eller hur
-eller gör två tricepsarmhävningar varje gång du öppnar kylskåpet ( för att leta efter något gott)
– eller att man tar promenaden på lunchrasten så är det gjort – för väl hemma är det svårt att få utrymme till sin träning. Men det är ändå viktigt att man visar och är en bra förebild för barnen och går gärna ut med dem också. Har man barn som vill gå själv kan det vara svårt att komma upp i önskat flås själv så då är det bra om man redan har fixat sin egenträning.
Typ lite så är det vi gör i skolan just nu.
Jag smakar alltid när jag lagar mat. Gör du? Om du inte har smakat vet du inte att maten är god. Detta gäller även om du lagar mat efter ett recept. Som ska vara noga beprövat. Ibland får man smaka och lägga till något som inte står i receptet. För att det ska bli gott. För att det ska passa dig själv,
Jag litar aldrig på recept, för de stämmer aldrig, tycker jag. Jag vill alltid ha mer eller mindre av något för att receptet ska passa mig.
Hur gör du? Brukar du följa recept slaviskt, utan att smaka och för lita dig på att det blir gott?