Blötlägg och koka svarta kikärtor enligt anvisning på paketet. (Gör gärna stor stats för de passar utmärkt att frysa in i portionspåsar.)
Mixa 1 dl färdigkokta kikärtor med 1 msk olivolja och lite salt. Pressa gärna i lite citron. Gott!
Blötlägg och koka svarta kikärtor enligt anvisning på paketet. (Gör gärna stor stats för de passar utmärkt att frysa in i portionspåsar.)
Mixa 1 dl färdigkokta kikärtor med 1 msk olivolja och lite salt. Pressa gärna i lite citron. Gott!
Min helg har kantas av mycket – en resa till Vällingby, saffransmarinader, morgonilska och grönsmoothie i nappflaka.
Ingen har handlat nybakat bröd åt mig, ingen kom in med en bricka och inga ungar stod trindandes och sjöng. Nänä… läs om min helg vanliga helg, en helt vanlig människa berättar:
Fredag:
Börjar kl 10:30 så lämnar Elin på dagis, kommer hem och börjar städa ur kylen. Hinner inte klart så tänker att Hemmapappan kunde fortstätta ( eftersom han var med på noterna och hjälte till)
Träffar Zandra och Linnea i Humlegården och filmar. Zandra fick springa flera varav innan vi blev nöjda.
Köper en macka på Organic Green vid Rådmansgatan till lunch. Innehåller jättemycket gluten och jag äter den gåendes! ( för att hinna äta upp innan mötet) På vägen lyssnar jag på Öka din Sociala kompetens som ljudbok så ser framemot lång resväg.
Möter upp mina klasskompisar i grupp 5 och har Skypemöte med fröken kl 13.30. Vi ska tillsammans jobba fram en kommunikationsstrategi för företaget Tidal. (Fiktivt)
Får redan på att jag kommer att ingå i en hemlig grupp som smakråd.
Är hemma igen kl 16 och möts av ett ”TA BEBISEN! Jag har inte hunnit gjort någonting.”
Sätter ihop kylen igen, medan H och Elin är och handlar.
På kvällen grillar vi och till natten lyssnar vi på Madicken och Junibackens Pims.
Lördag
Nu är jag arg som ett bi. NÅGON har glömt att städa undan sitt nattugglande och har bränt en pizza i ugnen och det ser för jävligt ut i köket.
När irritationen lagt sig lite gör jag grönsmoothie och gör något som jag längtat efter ge Bebisen grönsmoothie i nappflaska.
H och Elsa åker till Farmor och vi andra åker till Vällingby! Vällingby ligger precis på andra sidan stan från oss. Vi åker först buss, sedan tvärbana, sedan tunnelbana och sedan buss igen. Tur att både jag och Elin tokdiggar att åka kommunalt.
Vi är bjudna på kalas från en i balettskolan. Efterkalaset tog det oss två timmar att komma hem.
Vi grillar på lördagen också, precis samma upplägg som på fredagen, men vi toppar saffransmarinaden med färsk chili. #nomnom
Söndag
Ta mej sjuttsingen! Jag städar under sängen! Dammråttor yr och 52 diverse saker hittar till sitt vanliga hem. Det var sannerligen på tiden!
H åker och fiskar, mamma kommer spontant och vi går till parken med de tre muffisarna, årstaliden och torget.
Mamma lämnar över Elsas 1årspresent. En klänningsförkläde.
Dagen går fort. Jag ser framemot att se reprisen av svenska hollywoodfruar.
Hur har din helg varit?
God morgon bloggen!
Brukar du göra rawfood knäcke på linfrön? Om inte prova nu, ett sprött, krispigt, glutenfritt, knäcke som passar lika bra til vardagen som till fest. Många bredbara pålägg är gott på, eller gör eget nötsmör eller prova den här casehewsnöts & kalamataolivs tapenaden. Eller min mamma älskar smör, så för henne räcker det med en rejäl klick Bregott.
Knäcke på linfrön
2 dl svarta linfrön
2 dl gyllene linfrön
Rör i hop linfröna och blanda ihop med dubbelmängd vatten.
Låt stå i några timmar, eller tills de har tjocknat.
1 dl sesamfrön, oskalade
1 dl pumpakärnor
1 msk lantbuljong
Rör ner resten av varorna och blanda väl. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och torka i din varmluftsugn. Dra ner gradantalet på absolut minsta ( cirka 40grader, svårt att se exakt, eftersom de börjar räkna först på 100 grader)
Torka tills brödet är helt torrt – öppna ugns luckan några gånger för att släppa ut ånga. Över natten brukar jag kila fast en kniv i ugnsluckan så att den är lite på glänt.
Fördelen med det här brödet att man inte behöver några armmuskler. Eller tid. Det behöver ingen passning. Det tar lång tid att göra, ja, men varje moment i baket tar max 1 minut. Inte alls omständligt eller krångligt.
Lycka till!
Känner du kärlek till allt du gör?
Nej inte jag heller. Inte särskilt ofta faktiskt. Men jag har nu på senare tid försökt visa respekt och kärlek till allt jag gör. Även om det handlar om att diska för femte gången på en dag, eller att dammsuga upp allt grus i hallen, eller matresterna under matbordet. Alla saker / ting ska göras med respekt och kanske till och med tackas för att jag får använda dem. Eller? Väldigt japanskt i tanken, men det ligger något i det.
Men nu om jag känner kärlek till disken ( igen) låter jag någon annan slippa undan?
Känner du kärlek och respekt till dina kläder – eller låter du dem bara kastas in i garderoben?
Känner du kärlek till barnens leksaker – eller svär du än en gång över att du trampat på en legobit?
Äger sakerna dig eller känner du att de ger dig något? Är de bara i vägen? Hur har du det med alla dina saker?
Min mamma hatar att dammsuga, hon brukar få slippa undan. Min sambo ogillar att diska så han försöker med alla möjliga trix att få slippa undan, jag ogillar starkt html. Får jag slippa undan? Jag visste att jag inte skulle klara tentan förut och står alltså inför tentamen i morgon. Det är inte roligare nu. Jag lovar er.