Här kommer ett gott, nyttigt, värmande recepttips på en soppa. Vad passar egentligen bäst så här års, och rotsaker som är i säsong! Soppan är helt baserad på rotsaker, quinoa, vatten och lite olja och buljong. Alltså helt mejeri och mjölfri!
Quinoa är glutenfritt så det här är verkligen en soppa som passar alla. Och smaken är djup, intensiv och mycket mättande.
Soppa med rostade rotsaker och svart quinoa
Du behöver:
5 dl rotsaker, blandat med morot, rotseller och potatis
2 dl svart quinoa
cirka 1 liter vatten, värmt från t ex vattenkokaren
buljong
Gör så här:
Rosta rosakerna i ugn, cirka 175 grader – 20 minuter. Ta bort bitar som bränns.
Lägg åt sidan ( Detta moment kan man göra tidigare och ha stående i kylen)
Koka quinoa enligt anvisning på paketet
Lägg allt i en mixer, eller matberedare och tillsätt cirka 1 liter kokt avsvalnat vatten och 1 msk buljong. Min mixer tål inte varmare vätska än 65 grader så koka upp vattnet i god tid, annars går det bra att späda ut med kallt från kranen. Mixa till en slät soppa.
Jag serverade med strimlad morot och Furikake
Tips! Soppan är god varm, ljummen och kall.
Varmt lycka till!