Annons

svalkande gazpacho

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
10 juni, 2014

Under varma sommar dagar vill jag gärna ha något gott, svalt och samtidigt nyttigt att äta. Sallad är ju gott, men ibland vill man ha något annat.

Igår var en sådan dag, jag vill inte stå i köket hela dagen men samtidigt äta något stadigt och gott. Så jag gjorde en gazpacho, alltså en kall grönsakssoppa!

I min hade jag
5 tomater  – skållade och skalade
0,5 gurka

Annons

1 röd paprika som jag hade grillat i ugnen och sedan skalat
en massa is
chilipeppar
vitlök
salt
Nästa gång lägger jag i en eller två selleris också.

Jag lade allt i mixern och mixade till en slät soppa. Soppan ska serveras iskall så går därför utmärkt att förbereda. Och stå klar i kylen eller i en termos under utflykten.

Vid servering ringla över olivolja!

Om du vill, servera ett gott bröd till. Lycka till!

6 juni, 2014 0

Vi serverar chokladbollar dagen till ära! Grattis Sverige

I en matberedare lägg i

2 dl dadlar
1 dl havregryn
1 msk kakao

Annons

0,5 dl solrosfrön
1dl flytande kokosfett
Mixa allt ordentligt!

I rulla i sesamfrön eller kakao pulver. Kokos skulle jag valt om haft det hemma.

Lycka till!

Dela inlägget
Annons
4 juni, 2014 0

De ringde från förskolan igår så jag fick gå och hämta en trött stackare som verkligen bara ville gå hem och sova. Annars brukar det tjatas om att leka  på torget i flera timmar. Men icke. Vi skulle hem, hon såg en stund på film sedan sov gott hela eftermiddagen.

Idag är hon sovandes också. Få se hur länge det håller i sig.

Just nu sover Bebis också. Jag skulle behöva tvätta och baka en nyttigare snickerskaka – för det är jag sugen på att äta.

Men först lunch! Idag blir det aubergin fylld med grönalinser och tomatsås.

Annons

Tjena!

Dela inlägget
Annons
2 juni, 2014 0
Latmaskenslasse

Här om dagen gjorde vi ”latmaskenslasse”  – alltså en superenkel, relativt nyttig och god lasagne.  Ger dessutom lite disk!

20140601_114819

 

Du behöver:

Annons

1 påse fryst spenat
1 paket fetaost
lasagneplattor

Bechamelsås
smör
mjölk
mjöl
ost
Kryddor, salt, peppar, muskot

Tina spenaten, i rumstemp, i micron eller på spisen. Krydda.

Gör såsen: Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och sedan mjölken. Låt koka under omrörning så det tjocknar. Krydda.
Lägg plattor i en form, lägg över spenaten och smulad fetaost. bechamelsåsen, bygg flera lager enligt den principen.

Sista lagret bör vara sås och ost annars bränns plattorna så lätt.
Grädda i ugnen enligt vad som står på lassepaktetet. Låt helst stå och vila några minuter (5-10) innan ni serverar.

Annons

Glad köttfrimåndag!

 

Dela inlägget
Annons
2 juni, 2014 0

Elin är så förståndig så jag blir alldeles glad när jag hör henne säga:

”CocaCola har man i toaletten. Man blir sjuk om man dricker CocaCola.”

Häll Colan där den hör hemma, i toan;)

 

Annons
Dela inlägget
Annons
28 maj, 2014 0
Ditt bästa tips, tack:)

IMG_5817

Vilket är ditt favorit recept med en eller flera av dessa?

(Du får lägga till vad som helst, Bara någon av dessa är med!)

Kram!

Annons
Dela inlägget
Annons
Annons