Annons

Tema Halloween: Bloody Peary

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
6 oktober, 2014
Tema Halloween: Bloody Peary

Jag sätter igång mitt nya tema, som jag utlovat.  Den här gången handlar det om läskiga drinkar. Fast själva drinken är inte så läskig i sig utan bara namnet……:D

Idag bjuder jag på en Bloody Peary  – hu som läskigt!

IMG_6755
  Bloody Peary

Jag laddar upp med alkoholfria och barnvänliga drinkar så här inför Halloween

Annons

Bloody Peary:

2 dl blodapelsinjuice

2 päron, urkärnande och i mindre bitar

Lägg allt i mixern och kör till allt är ordentligt blandat.

Servera med isbitar

Annons

Halloween är alltid den 30 oktober och bör inte förväxlas med Alla helgona som i år infaller den 1 november.

Nästa måndag kommer nästa halloweendrink!

2 oktober, 2014 0
Pumpaspagetti

Nu är det pumpatider och jag testade för första gången någonsin att göra pumpaspagetti och blev faktiskt rätt nöjd.

20140930_155859

 

Jag använde ett verktyg som kallas strimlis ( sist jag kollade säljs strimlis och kompisen skalis på Electrolux home )och det gjorde det hela mycket enkelt. Jag åt pumpaspagettin rå. Gott. Nästa gång ska jag ge det ett uppkok och se hur det blir.

Annons

Till detta gjorde jag en enkel tomatsås.

Förövrigt har vi haft mycket i skolan, två (!) föräldramöten på förskolan. Jag älskar förädramöten eftersom vi alltid får pyssla med något.

Den här gången gjorde vi Trollet och de tre bockarna bruse.

20140930_191018

 

Annons

Fina va? Inte nog med det! Vi iscensatte hela sagan och spelade upp inför resten av gruppen.  Man får inte ha scenskräck här inte!

Jag har också hunnit med skolarbete, tandläkare och ett babyevent.

Jag har inte glömt temat…. Håller på att förbereder mig!

Kram!

 

Annons

Dela inlägget
Annons
28 september, 2014 0
Förhållandet till mina bananer

 

IMG_6751

 

Vi har fått i läxa att beskriva ett förhållande i bild. Vi ska redovisa 12 bilder som handlar om en relation av ett slag. Jag har en särskild relation till bananer… Så jag passade på att ta några kort med temat förhållandet till bananer.. Bananer finns alltid hemma hos oss. H blir typ galen för ofta finner han en halväten och skruttig banan lite här och var. Inte nog med det jag har frysen full med styckefryst banan. Hahahahahah!

Annons

Vi älskar bananer här hemma.

Jag bespar mina klasskamrater att se bara banan i olika former så jag har valt ett annat ämne för redovisningen. Men ni kära läsare, ni har väl aldrig sett en banan förut…..:D

Psssst…. På min ICA kostade Ekobananer endast 15 kr / kg.

Pssst….. håll utkik i bloggen, jag kommer alldeles strax presentera ett nytt spännande tema!

 

Annons

 

 

Dela inlägget
Annons
26 september, 2014 0
Nya böcker!

20140925_201229

 

Lektionerna idag blev inställda – jag åkte till Farsta och handlade på Åhlens Bokrea!

GKS – kommer bli min nya favorit! ( 149kr eller 199kr – stod olika på kvitto och prislapp)

Annons

”Historien om Någon” ( 49kr) gillade jag när jag var liten och hoppas att lilla Elsa ska gilla den, Elin tokgillade ialla fall ”Smarta Små” – den handlar om allt man kan göra i en skola. Det ingick ett memoryspel som också var super kul. Elin kan redan jättemånga bokstäver. ( Det var ett bokstavsmemory). 99 kr

”Gevär säljes…” är David Batras nya ”lappbok” . När jag läser de andra skrattar jag ofta så jag storknar. Ser framemot att få att få läsa den här. (99kr ej rea)

Dela inlägget
Annons
24 september, 2014 0

En ny variant av pizza till helgen? Jag blev tipsad om att göra pizza med päron, getost, valnötter och honung!

Pizzadeg, olja och toppa sedan med skivat päron, bitar av getost och valnötter och  ringlad honung. Sedan rätt in i ugnen.

I mina öron låter detta som ren njutning och kan verkligen känna alla smaker!

Jag har inte gjort den själv än – har du testat?

Annons

 

Dela inlägget
Annons
22 september, 2014 0
Meningen med bloggen – skapa matglädje

Mer matglädje för hela familjen. Utan stress och hets.
Här kommer mina åsikter och tankar krig det där med matglädje. 

Det är inte min mening att ha en sk. hälsoblogg, jag vill inte uppmuntra folk till att banta eller att väga sig. jag skiter fullständigt i kalorier, jag är totalt ointresserad av viktpress och vikthets. Det är inget jag uppmuntrar eller står bakom.

Meningen med bloggen är att inspirera till mat man kan äta varje dag. Skapa matglädje. Försöka skapa en känsla av att det är kul med mat och att prova nya saker. Mat är något som man vill laga inte ett måste. 

Annons

Jag vill göra vuxna och barn nyfikna utan måsten eller pekpinnar.  Så fort man blir nyfiken brukar det mesta komma av sig själv.

matglädje

 

Mat kan vara ett ständigt gissel och källa till irritation. Särskilt om man har barn, barn är specialister på att använda mat som makt. Äter inte ungarna blir ju föräldrarna galna. Känner ni igen det?

Något som jag försöker förmedla är en sund relation till mat och dryck. Något som jag tycker är extra viktigt eftersom jag är mamma till två tjejer.   Jag vill bygga en stabil grund till tjejerna – för tjejer är extra känsliga mot medias syn på mat, dryck och vikt.

Annons

Jag är lite av en hälsopolis, för jag vill bara att min familj ska äta bra mat. Men vem vill inte det? Alla vill ge det bästa till sina barn? Men självklart äter vi godis, choklad, kakor. Men lika ofta serveras grönkålschips eller glass gjord på avokado. Eller hämtpizza om vi är sugna på det. För vi har en sund och lagom relation till mat och dryck.

Jag kan dock säga något som vi inte äter och aldrig kommer att äta:

  • Allevo bantingspulver eller andra typer av bantingspulver / måltidsersättningar.
    ( Hos oss bantar vi inte.)
  • ”Får inte- mat” – svårt att skriva en särskild rätt, men hos oss får man äta allt ( förutom bantningspulver). Gillar inte förbud. Har ni hört den förut? ”Jag får inte äta grädde, för jag bantar”

Bara lite tankar och funderingar, nu vet ni lite mer om vad jag tycker och vad jag försöker förmedla.

Dela inlägget
Annons
Annons