Annons

Två spaningar och ett recept

Så här i sommartid kommer jag med två spaningar och ett recept, men recept vet jag inte riktigt - mer ett varför har jag inte tänkt på detta tidigare. En spaning är min tolkning av radioprogrammet Spanarna där kända personer talar om vad de sett under föregången tid. Så det detta sagt säger jag bara Julia, Bär och grillat i bröd.
Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
14 juli, 2024

Julia
Jag hade aldrig träffat Julia innan vi sågs i slutet av maj men jag blev så tagen av hennes person. Hon är urtypen av tacksamhet, ödmjuk och snäll men hade samtidigt integritet så att ingen gick över hennes gräns, hennes personliga utrymme. Julia kom från Ryssland till Sverige för 11 år sedan och hade väl anpassat sig till Sverige, till våra regler och lagar. Varför säger jag det här, därför att jag lärde mig något om mig själv, jag såg mig, hur jag beter mig och hur jag är, vad jag tycker är viktigt och vad mina mål är. Har jag mål? Jag insåg att varje dag, varje sekund är viktig och att ha mål, gör något, vill något, längta efter något. ”Var mer”  Så länge dagarna bara går så glömmer man bort och behöver påminnas, behöver repetera, behöver se över vad man gör om dagarna.

Bär
”Nu när bären är mogna kan barnen gå ut och in och plocka bär, jag vill kunna ge den det”, min mamma sa det till mig här om dagen och ”barnen” i texten syftar på hennes barnbarn.
Ja bären är mogna men och jag vill faktiskt slå ett slag för hur viktigt det är att enkelt kunna gå ut och in och plocka bär. Hela den grejen, kanske åter igen komma tillbaka till det enkla, det äkta, det sanna, här och nu – stanna upp. Om man tänker efter så är texten om Julia även den om back to basics.  Och att bry sig, att orka bry sig.  Att värdesätta tiden och inte tycka det är viktigt att titta på någon på youtube hela dagarna.

Grillat i bröd
Jag hade en påse med grillade grönsaker från helgens grillkvällar på landet över nu när vi kom hem till stan.  Släng äcklet sa dottern, men icke. Jag skar grönsakerna, halloumi i bitar och skalade av kornen från majskolven och fyllde sedan ett pitabröd ( går även med tortilla tänker jag) och grillade i smörgåsgrillen. Det blev mycket bra och jag fick en ny favorit, men när jag tänker efter så är det ju vanligt att ha grillade grönsaker på pizzan. Känner mig påhittig men samtidigt ”sist på bollen”

Glad sommar!

 

Annons

Annons