Annars då, jag gjorde en houngsyoghurth glass med rostade och saltade nötter som ligger i frysen och väntar på mig. Hoppas den blev god!
Annars då, jag gjorde en houngsyoghurth glass med rostade och saltade nötter som ligger i frysen och väntar på mig. Hoppas den blev god!
Jag hittade dessa på facebook och tycker att de är tydliga och lite roliga målbilder för nya året. Om ens löfte är att må bättre titta särskilt noga på denna som jag knykt från Jfine:
Det är grunden i vad jag anser vara välmånde också, egentligen inga konstigheter eller märkvärdigheter. Lagom av allt är alltid bäst.
Källa NaturalNews.com
Detta var en kul ide, tycker jag. Man kan ju göra på lite olika sätt – jag tänker lägga i skriva mina mål på lappar och lägga i burken. Ni vet att mål utan ”stoppdatum” förblir drömmar. Så vill du förändra något skriv datum på när du hade tänk att det skulle vara uppnått. ( Med större mål kan det vara bra med delmål)
Jag tror mycket på Laws of attraction, alltså man får det man tänker / tror på / behöver. Och när man jobbar med LoA är det viktigt med tydliga mål annars är det svårt ”för universum” att veta vad du önskar dig.
Att tala med med universum är att tala med en karl, på lite sätt och vis. Han behöver också tydliga uppdrag, som plocka ur disken, städa i lekrummet…
Annars då? Hur många av er tänker äta pizza idag? 1/1 är en av pizzabagarnas bästa dagar. Väntetider på uppemot 1,5 timmar. Det är annat än den kvarten som det brukar ta.
Jag ligger i sängen och funderar på hur jag ska orka vara uppe hela natten. Det är nyårsafton ikväll och jag är sjukligt trött!
Men jag ville ändå skicka en nyårshälsning. Och berätta om vår meny:
Förrätt
Morotssoppa med ingefära och kokos. Receptet kommer från boken ”maten är min medicin”
Varmrätt
Rotsakspommesfrittes ( gör pommes av potatis, morot, palsternacka…) Jag var också sugen på hasselbackspotatis så det blir nog det också… 😉
Kikärtsbiffar
Yoghurtsås
Efterrätt
Blåbärspaj med sås
Tack för i år! Vi hörs
Jo just det jag glömde berätta om mitt matlöfte för 2014, hoppas att ni också kan hoppa på;) Jag ska äta mjölksyrade grönsaker flera gånger i veckan, vetegroddar och omegafetter dagligen. Häng på ni med! Det är inte farligt;)
Gott nytt år!
Nu kan jag äntligen sitta och putsta ut en stund. Den här julen har verkligen handlat om att äta och frossa, men dock bara nyttiga godsaker …
Grönkål, rotsaker, bönor och annat.
Tomten kom också och när pappa / morfar kom tillbaka efter ha köpt tidningen säger Elin:
Har du tagit av dig din tomtekostym nu?
Tydligen var han inte så bra utklädd….;D
En av de bättre presenterna jag fick var en h20 mopp! Det är nog lite av en hemlighet, men jag gillar städprylar och att städa. Kan spendera mycket pengar på bra ekologiska tvålar / rengörningsmedel / svampar och hittar gärna nya praktiska lösningar på städproblemet.
Min sambo tycket att jag skulle ta anställning som piga och städa hos andra, men det vill jag inte. Det är äckligt.
Hur som helst, en h20mopp är en mopp som moppar med enbart ånga. Man fyller behållaren med vatten, det värms upp och med hjälp av ångan gör du rent golv, fönster, badrum, skulle även fungera att fräscha upp kläder, men det fungerade sådär tyckte vi. Kanske fick vi inte riktigt till det.Någon som har testat och lyckats?
Men iallafall! God Jul på er !
Men vi hade kul undertiden och det är huvudsaken!
Smeten måste ju självklart provsmakas flera gånger. Och även det rawa kakaopulvret.
Ha en trevlig fredag och njuta av julefriden…. VAAAA? Har du som jag glömt att skapa frid och mys hemma så låt det vara. Vi anser att det är försent. Förresten behöver vi inte nytvättade gardiner och nuyskurat golv för att att ha mysigt. Eller 25 sorters fikabröd, eller 89 olika maträtter på det digande julbordet.
Vi kopplar av och lyssnar på ljudbok. Helst något av Astrid Lindgren och särskilt något som handlar om juletid förr i tiden. Jag älskar Emil och Madicken så om jag får välja….
Vi hörs!
Vi vegetarianer / veganer har ju inte få mycket att hämta så här under köttets högtid. Inte matmässigt i allafall. Jag hör hur Herman ( sambon) diskuterar kött och kötträtter som ska serveras på det dignande julbordet. Åhh… han är sugen på det och det, grisfötter, skinka, sill, köttbullar… Nåväl han får sin mathögtid på samma sätt som jag får min, för jag och bror min som också är vegetarian ska bjuda på allt vi kan och ta med och ställa upp på bordet så julbodet dignar ännu mer. …:D
Är du sugen på något nyttigare och fräschare i år? Läs nedan. Behöver du recept på någon rätt, hojta till så fixar jag det.
Förrätt:
Auberginsill ( Koka aubergin i sillstora bitar, lägg i glasburk med olivolja, salt, citron, och chilipeppar)
Småvarmt:
Ugnsbakad rotselleri
Olivson, som en Janson fast byt ut ansjovis mot oliver.
Falafelbollar
Lutad lök ( = stekt lök i vitsås)
Kokt mjölig potatis
Brysselkål
Grönkålspaj med valnötter
Efterrätt
Äh det tror jag vi hoppar över, faktiskt. För hela helgen ägnar vi ju bara åt att äta. Men om jag skulle göra något skulle jag nog göra en Morotskaka eller en Chokladmoussekaka med nötbotten.
Som den här jag gjorde till min födelsedag i helgen. Den fick ett bra betyg av gästerna. Toppade med riven choklad och kokoschips och blåbär. Det bästa med kakan var att man blev ”nyttigt mätt” med andra ord nöjd. Ofta har jag märkt att om man äter godis, eller vanlig tårta blir man däst och vill ligga på soffan och jäsa och äta mer godsaker.
Nu kommer jag inte exakt i håg hur jag gjorde kakan men på ett ungefär:
Botten: Mandel; valnötter, paranötter ,kokosfett och agavesirap mixas till en botten. Tryck ut i en form och ställ i frysen.
Fyllningen: Raw kakao, avokado, kokosfett, agave, (salt)
Lägg fyllningen över botten, ställ tillbaka i frysen. Bör serveras direkt från frysen. Går med andra ord att förbereda och ha ståendes i frysen.
Jag vet inte hur det är hos er men hos oss går hela dagarna åt att äta. Man går alltså från matbordet från fikabordet tillbaka till matbordet. Det finns liksom ingen hejd och i när ska man hinna bli hungrig emellan?
I år ska jag förespråka för en lång rask promenad innan ätandet börjar.