Annons

Vad yogan gör för mig..

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
10 mars, 2015

Jag har precis börjat yoga igen efter en stunds uppehåll och igår på klassen blev det så uppenbart om varför jag yogar.
( Nu när jag tänker efter så var uppehållet för min skull, det passar precis perfekt i tid, om yogan hade börjat i början av januari så hade det varit nästan bortkastat för mig, eftersom jag hade gått direkt efter lian – jag hade inte kunnat slappna av på samma sätt, som en måndag jag är ledig och kan hjälpa till med barnen)

När jag yogar kommer jag närmare livet, jag skalar av allt ytligt runt omkring, Utan yogan väljer jag lättjan – det enkla, det lätta, det ”snälla för stunden”, jag går omvägar för att slippa göra saker. Jag känner att jag behöver sträcka ut i höftböjaren och i bröstet, men jag gör de inte, jag tänker att det gör jag sedan. Det är mycket som jag spar till sedan.

Med yogan kommer jag närmare det riktiga, verkliga livet så som det ska vara. Det avskalade. Det naturliga. Svårt att förklara, men ta av livet alla masker, alla teatermasker för att bli någon annan som man inte är. Lev livet utan att bry sig så mycket om vad andra tycker.

Annons

Om jag känner så starkt för yogan bara efter en gång – så är detta en magisk träningsform. Yogan gör mig snäll.

( jag önskar att jag hade kunnat yoga hemma, men det går inte – för vi har så mycket grejer som stör mig, allt ifrån barn till skräpiga bokhyllor)

6 mars, 2015 0
Plattkorv i bröd och hemsydd ryggsäck – 4års kalas

Igår hade vi kalas för vår stora tjej! Elin fyllde 4 år och vi bjöd in våra släktingar.

Den som fyller år får bestämma mat och självklart blev det så i går också. Elin hade bestämt sig för ”plattkorv i bröd – för jag tycker inte om långkorv längre”

Hennes mor & far tyckte detta var en bra ide, eftersom diskmaskinen är trasig och plattkorv i bröd äter man i handen eller på papptallrik.

Plattkorv är för den som inte vet, falukorv!

Annons
IMG_7346
Plattkorv i bröd!

Jag hade gjort filodegsknyten med feta& spenat till vegetarianerna.
Bland presenterna återfanns en tårta i trä och en hamburgare i trä. En pysselbok, en Madicken bok, ett diadem, ett fiskespel och ett paraply.

Och det visade sig att min lillebror hade sytt en ryggsäck! Sytt en ryggsäck med symaskin, helt själv. Den ser precis ut som en liten kånken, med drickafack på sidorna och ett litet fack. Dessutom hade han använt ett annat tyg inne i själva ryggäcken.  URSÖT! Jag satte på en Elin nyckelring.

IMG_7382
Hemsydd ryggsäck!

 

IMG_7384

Fint tyg inne i ryggan. Det finns dessutom ett litet sittunderlag.
Men alltså.
Beställningar rullade in på ryggsäckar under kvällen. Men vem vill inte ha en sån här.

Annons

Tänk vad han kan han!

 

Dela inlägget
Annons
6 mars, 2015 0
Del 3 Konsten att så gojibär

20150306_073441

Efter 1 veckan och två dagar får jag se lite liv från min odling. Hurra!

Annons
Dela inlägget
Annons
4 mars, 2015 0

Jag tänkte presentera mitt gojibärsprojekt.

Det har i ärlighetensnamn inte hänt så mycket. Typ ingenting. Alls. Dock så ska jag plantera om de från ägg kartongen till en vanlig kruka.

Jag har dock fortfarande förhoppning om projektet, eftersom min mamma också sår gojibär och hennes har börjat komma upp lite. ( Började innan mig)

Vi ses i morgon

Annons
Dela inlägget
Annons
3 mars, 2015 0
Superfoodspecial del 2 Kokosfett och citron

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detta är superfood för mig! Kokosfett och citron.  Man kan blanda dem om man vill. Eller använda dem separat.
Citron har jag i mitt morgonvatten och det verkar det vara flera som förespråkar
Masserar broccoli och pressar över lite citron, salt och olja – en snabb, enkel och god sallad

Kokosfett har jag till det mesta, smörjer in ungarnas nariga munnar, poppar poppcornen i och nu har jag börjat med oilpulling. ( Nej inget porrigt!) Det handlar om att grurgla tänderna / munnen med kokosfettet. Används mycket inom ayvervidisk filosofi.

Annons

Citron och kokos gör tillsammans en underbar sås. Passar perfekt till lax, till vårrullar ( toppa med lite färsk chili) eller som dipp till kronärtskockan!

Fridens!

Dela inlägget
Annons
2 mars, 2015 0
Rawfoodknäcke på gyllenelinfrön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
F
ör en tid sedan gjorde jag ett gott, nyttigt och mycket smakrikt rawfoodbröd.
Som bas hade jag gyllene linfrön och vanliga linfrön. Lät det svälla i vatten och lade sedan i sesamfrön, riven morot och timjan.
Torkade i ugnen i cirka ett dygn. På cirka 50 grader.

Våga prova gyllene linfrön!

Annons

 

 

Dela inlägget
Annons
Annons