Hej
Nu kommer lite matförslag utan recept – bara som inspiration till en lite festligare valborg
Förrätter
- Rödbetscarpaccio på ruccolabädd, getost och houng /( agave) sirap på toppen
Varma ideer!
- Potatisgratäng serverade i portionskålar tillsammans morot/ ärtbiff med smak av ingefära. Stor sallad
- Fransk ost och pujolökspaj. Stek minst 2 pujolökar mjuka, lägg i pajskal med brieost och äggstanning. Servera med gurk och mynta rajita och ärtor; 1 liten burk matlagningsyoghurt, 1 bit gurka, salt, mynta. Skala gurkan, dela på mitten och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär sedan i halvmånar. Lägg i ett durkslag låt vara ett tag. Krama ur gurkan innan du lägger den i yoghurten. Salta och lägg i hackad mynta.
- Chili sin carne. Kanske inte jättefestligt, men har man varit vid brasan och frysigt (för det ser ut att regna och blåsa idag) vill man ha något varm och murrigt.
- Polentagömma med ångad grönkål,marinerade blackeyed bönor och ingefärsyoghurt
(Koka potenta enligt pkt, forma till bollar- gör en öppning och lägg i ”gömman” t ex fetaost, och sy igen, stek sedan i pannan.)
Efterrätter:
- Glass & bär
Baktanken med den här menyn är att man ska bli inspirerad och bara komma på vad man ska äta. Ibland skriver jag inte recept med flit för att man ska tänka själv, smaka och komma på vad man tycker är gott och vad som passar.
Du! Glöm inte alla rätterna går att göra vegan eller glutenfria. Fråga gärna om du behöver hjälp med det.
Trevlig valborg alla kompisar!