Annons

Var god tag plats!

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
12 april, 2015

Hur mycket plats tar du? Är du värd att ta plats? Tar du så lite plats att du inte är värd att tas på allvar?

Ta plats i livet! Du ÄR värd allt du tar dig för! Du är värd en skön säng, du är värd en plats att ha som din egen, du är värd att höra att du är bra, för du är bra!

Har man aldrig ” tagit plats i livet” kan man lätt tro att man inte är värd det.  Det är superlätt att sitta här och skriva om att ta plats, det är lätt att säga ”ta plats”  – det handlar främst om psykologi och inte fysisk plats. Alltså inte om att ha stort hus och mest yta. Utan att inom sig våga och stå för det man gör, vad man tycker och tänker och veta att man är värd det. Jag tittar gärna på Svenska Hollywoodfruar för de ”tar plats” de tar nästan för mycket plats, men kolla gärna och förstå deras grund.

Det handlar i mångt och mycket också om självförtroende och självkänsla.

Annons

Ibland kan man ha en känslomässig rest kvar från barndomen som gör att man tror sig inte vara värd att ta plats.

11 april, 2015 0
Chokladbrownie med svarta bönor

20150410_094745

 

Igår bjöd jag mina klasskamrater på en chokladkaka gjord av svarta bönor!

Kakan bör serveras fristående och inte tillsammans med Frödinge kladdkaka, kokostoppar och chokladbollar – eftersom den då hamnar  ” i dålig dager”

Annons

Baka på svarta bönor var vanligt i fjol och jag själv tycker att det är ett smart trixs att få kakan mjuk, saftig och smakrik. Svarta bönorna ger ingen smak utan de förstärker chokladsmakenchokladsmaken. Som vanligt har jag inget exakt recept utan jag vill att ni ska våga experimentera och våga lita på de egna smaklökarna.

Receptet

1 tetra svartbönor

Chokladpulver

Chiafrön

Annons

Honung, en banan eller annat sötningsmedel

Smält choklad 70 % kakao

Flytande kokosfett

Gör så här:

Mixa bönorna först till slät massa, tillsätt sedan resten av sakerna i matberedaren.  Mixa, smaka av! Behövs något mer? Smörj en form och grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.

Annons

 

 

 

 

Dela inlägget
Annons
10 april, 2015 0
Morgongympapoden och Chokladbrownies

Skärmavbild 2015-04-09 kl. 15.06.40

Hela veckan har vi jobbat med ljud och gjort podar. Man fick göra vilken sort man vill, många gjorde samtal, musikquiz och en hästpod. Själv gjorde jag ett morgongympaprogram. Lite gympa att göra när man ligger kvar i sängen och när man stigit upp.

Idag, fredag,  ska vi lyssna på allas podar och ha mysdag. Vi har bakat, jag gjorde en chokladbrownie.  På ena halvan ligger en topping av vanilj och kokos. ( Brownin är helt gluten och mejerifri för övrigt)

20150410_064128

Annons

God dag!

Dela inlägget
Annons
9 april, 2015 0
Hur mycket behöver du unna dig?
IMG_7721
Fredagsmys

 

IMG_7720
Lördagsgodis
söndagsångest
Söndagsångest
Annons

Och så börjar veckan med att ”vara nyttig”, morötter, gurka och så – för att nästa helg behöva unna sig ”något gott” för man varit så duktig hela veckan.

Hur mycket behöver man unna sig och behöver man alltid unna sig någon mat?

 

Dela inlägget
Annons
7 april, 2015 0
På världshälsodagen

 

 

 

 

Annons
20150407_141816
Låst toalett!

 

Dela inlägget
Annons
7 april, 2015 0
Inte ätbart i mitt påskägg!

IMG_7744

Jag fick saker som varar.  Vad var det i ditt påskägg? I mina barn ägg fanns det tid, tålamod och engagemang. Tid att umgås tillsammans. Fem dagar på landet.

Nu går vi vidare i vardagen!

Annons
Dela inlägget
Annons
Annons