Småvarmt:
Ugnsbakad rotselleri
Olivson, som en Janson fast byt ut ansjovis mot oliver.
Falafelbollar
Lutad lök ( = stekt lök i vitsås)
Kokt mjölig potatis
Brysselkål
Grönkålspaj med valnötter
Efterrätt
Äh det tror jag vi hoppar över, faktiskt. För hela helgen ägnar vi ju bara åt att äta. Men om jag skulle göra något skulle jag nog göra en Morotskaka eller en Chokladmoussekaka med nötbotten.
Som den här jag gjorde till min födelsedag i helgen. Den fick ett bra betyg av gästerna. Toppade med riven choklad och kokoschips och blåbär. Det bästa med kakan var att man blev ”nyttigt mätt” med andra ord nöjd. Ofta har jag märkt att om man äter godis, eller vanlig tårta blir man däst och vill ligga på soffan och jäsa och äta mer godsaker.
Nu kommer jag inte exakt i håg hur jag gjorde kakan men på ett ungefär:
Botten: Mandel; valnötter, paranötter ,kokosfett och agavesirap mixas till en botten. Tryck ut i en form och ställ i frysen.
Fyllningen: Raw kakao, avokado, kokosfett, agave, (salt)
Lägg fyllningen över botten, ställ tillbaka i frysen. Bör serveras direkt från frysen. Går med andra ord att förbereda och ha ståendes i frysen.
Jag vet inte hur det är hos er men hos oss går hela dagarna åt att äta. Man går alltså från matbordet från fikabordet tillbaka till matbordet. Det finns liksom ingen hejd och i när ska man hinna bli hungrig emellan?
I år ska jag förespråka för en lång rask promenad innan ätandet börjar.