Hej alla goa vänner.
Nu vill jag bara tipsa om världens godaste pålägg. Gott till frukost, mellis och kvällis… Precis när du är lite sugen alltså…:D
Personligen är jag inte super förtjust i smör och ost på smörgåsen varje dag. Och en ost som har åkt ut och in ur kylskåpet i flera dagar är inte precis jättegott i min mun.
Jag brukar använda ordet SPREAD när jag menar bredbart smörgåspålägg. Ett mycket bra ord som jag lärde mig när jag bodde i USA.
Så nu till receptet:
LINSSPREAD
1 dl röda linser
2 dl vatten
1 msk fint hackad persilja
1 msk olivolja
citronsaft, efter tycke och smak
salt efter tycke och smak
Låt linserna koka i minst 10 minuter, gärna längre. Linserna ska gå sönder och ”gotta till sig”. Du kan behöva späda med mer vatten mot slutet. Lägg i persiljan, oljan, citron och salt. Blanda och smaka av. Om du vill kan du även mixa allt i matberedaren, om du vill ha en helt slät spread. Annars är det klart nu.