Annons

Västerbottenpaj med potatis

Jag såg ett tips på min social kanal om att använda kokt potatis som pajdeg, givetvis blev jag nyfiken och ville testa...
Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
20 augusti, 2024
Västerbottenpaj med potatis

Givetvis var jag ju tvungen att testa, jag kokade lite potatis och skalade och tryckte ner i en pajform. Detta förgräddade jag i 180 grader i cirka 10 minuter under tiden rev jag osten ( mest västerbotten, men även andra ostar)  och blandade med grädde, ägg och kryddor. Jag har som vanligt inget recept utan slänger i hop lite hur som helst, vill ju att du ska bli inspirerad att våga testa och experimentera i köket.
Det blev absolut bra, men till nästa gång ska jag grädda potatisen längre, så att den får färg samt ha mer potatis i botten. Nu var det precis så att det räckte, kanske lite för lite. På mina social medier har de skalet kvar på potatisen, men det väljer inte jag – för enligt mig är ”skal skräp”.

Våga testa detta till kräftorna kanske.  Det doftade underbart i köket och smakade bra. Servera med sallad. Godast varm, men funkade i kall i matlådan.

Annons