Vecka 37
Anna Ledberg
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
Tycker du att detta är snålt, ekonomiskt eller kanske rent ut sagt miljövänligt?
Detta gör jag:
Vilken av dessa gör du? Tycker du att det är konstiga saker?
Idag har jag spenderat hela dagen på diverse möbelvaruhus för att leta efter en hylla, en möbel som jag ha ha stående i köket som jag kan ha som extra skafferi. Det är totalt omöjligt att hitta en ”fristående möbel” som inte hör till en hel köksinredning. Jag har varit och kollat på alla avdelningar som badrum, hall, förråd, och så vidare. Och jag blir tokig. Vi har redan ett virrvarr med stil och inredning hemma hos oss så det spelar ingen roll hur den ser ut och vad vad det är för märke.
Pappa tycker att jag ska ha en välvd, som vi alltså skruvar upp på det köksskåp som redan finns. Det fanns inte alls att köpa, varpå han erbjöd sig att bygga en. Jag sa nejtack för det blir ett för stort projekt och kommer inkluderas att borra i köksskåpet och i väggen.
Har du något bra tips på var man kan köpa en?
Det tar på krafterna att vara på språng och leta efter saker en lördag, så jag orkar inte mer för idag.
I en förskola i Lycksels förbjuds barnen äta socker! Där har man tagit bort alla produkter med tillsatt socker. De bjuds aldrig på kakor, kräm eller saft.
Detta är tydligen en så stor nyhet att SVT måste skriva om det! Titta här.
Två saker tycker jag är konstigt med artikeln, först ordet FÖRBJUDS. Förbjud är lika med något farligt, ett straff och det går lätt åt andra hållet. Är något förbjudet – gör man det ändå, fast i smyg.
Sedan att det faktiskt är så märkvärdigt att det måste komma med i media. Eller är det så? WTF, vilken förskola serverar kakor och saft till sina barn? Eller kräm.
Är då Elins förskola revolutionerade? Den är (naturligt) sockerfri, det är alltså en självklarhet något som man inte behöver tala om. DESSUTOM har de oftast ekologiska matvaror / produkter. Och vad det gäller födelsedagar firas det inte med någon sorts mat utan med uppmärksamhet. Herregud jag måste ringa media!
Min mamma jobbar som förskolekock och hon lagar all mat från grunden ( till 90% iallafall), inklusive tillbehör som äppelmos. Och hon tyckte det också var mycket märkligt att det kommer upp i media.
Har vi haft tur, eller är det vanligt med sockerfria förskolor?
Det är ett sånt jävla tjat om mat och socker så man får dåndimpen. Inte konstigt att man mår dåligt. Är lite sugen att starta hashtaggen #talainteomdet (fast utan matbilder…)
Har ni vägarna förbi St Eriksplan, (Stockholm) gå in på ICA mathörnan och köp på er Urtrekrams produkter. (Åker ni tunnelbana, så ta den andra uppgången än den som leder till pendeltåget)
Av en slump gick jag in där i går och såg att de hade nytt sortiment. Jag blev så klart jätteglad och köpte på mig lite.
Först innan mattetentan och sedan efter.
Allt detta för 156kr! ( Jag köpte kokosoljan för 109kr på Coop, en likadan, häromdagen. På Ica kostade den 69!)) De har ett brett sortiment och mer varor än de jag visar på bilden.
Handkrämen 34,90kr, Tahinin 32,90kr, Jordnötssmöret 20kr ( fanns en med chokladsmak också) och kokosoljan 69kr
Kanske jag åker dit idag igen!