Annons
Annons

Veckans mattips

Här kommer lite tips på veckans matsedel

Anna Ledberg

Groddat är godast
19 september, 2023
Veckans mattips
Annons

Här kommer lite inspiration till mat och mat med mycket grönsaker, hoppas du kan bli inspirerad, för mig är det svåraste att hitta på vad man ska äta  (inte att slänga i hop det:) så jag överlåter till din kreativa hjärna att freebasa utifrån mina ideér – vad har du hemma, vad gillar du, vad behöver du köpa hem?

  1. Fylld aubergine – detta är en riktigt god klassiker hos oss. Ofta fyller jag med aubergineinnehållet, svamp, grädde, lök – gratinerar med tomat och ost och gräddar i cirka 20 minuter i ugn. Jag har lärt mig att krydda på ordentligt när det gäller aubergine, samt varierar med att koka den först lite innan man lägger i fyllningen
  2. Pad Pai  med spagetti –  Jag är en sån som jobbar mycket med det som redan finns hemma och här hade jag spagetti från gårdagen, en påse broccoli i frysen, morötter i skafferiet,  soya och sesamfrön och ett gäng lime och det blev en mycket god crossover rätt.  Men alltså finns det också tofu hemma så är du hemma:)
  3. Purjolökspaj  – Minns att jag åt stora mängder purjolökspaj när jag bodde i Frankrike som ung och såg det nyligen i butik igen. Så lätt att göra själv. Gör din egen pajdeg. Eller köp. Ganska stora mängder purjo går åt, minst en hel. Mjukstek tills helt genomskillning, och tillsätt då en burk med cremefraiche låt koka i hop och lägg i pajskalet och grädda.
  4. Halloumicarbonara – men hallå, det här är ju så gott, och kul. Ta vilket carbonararecpet som helst och byt ut fläsket mot knaper stekt halloumi.  Mycket persilja på toppen.

Mycket lycka till.

Annons
Annons
Annons