Har ni sett filmen Vegucated? Den handlar om tre kött och ostälskare från New York och som byter till en hel vegansk kost. Vi får följa deras resa och se hur allt går. Jag älskar den här typen av dokumentärer!
Se filmen gratis här! Dock varning för scener där djur får illa! Vågar du se hur det ser ut i verkligheten?
Ett bra mellanmål kan vara skillnaden mellan tålamod och tokerier! Så glöm inte att pack your snack.
Den här veckan har jag och Elin varit runt i stans alla lekparker och plaskdammar och sett det ena och det andra som ges till barn. En tioårig pojke satt och åt chips och drack läsk, mammor som ger Tom & Jerry kex till sina barn. Men vad ska detta leda till?
Annons
Idag mötte jag en dagiskompis med familj i plaskdammen och pappan blev mycket imponerad av mina morötter! Fast han lovade att han skulle göra det samma till sina barn tills nästa dag. ”Jag är så dålig på sånt där” är en mycket vanlig reaktion jag får när jag plockar fram vårat mellanmål. Så nu, alla föräldrar ! Bli bättre på att pack your snack!
Såhär gott ser det ut när det är klart! Jag gjorde en segbotten och en mjukchoklad fyllning. Botten kan man använda och göra till bollar istället, då blir det som en segkola. Jag använder mycket dadlar, det är det som är hemlighet att få botten seg och kolaaktig. Dadlar innehåller mycket kalcium så är ett bra alternativ till komjölken.
Annons
Du behöver till:
Botten:
2dl valnötter
2 dl dadlar
3 msk kakao
lite vatten, för att få din matberedare att orka gå runt.
en liten nypa salt
Lägg allt i matberedaren och kör till en massa. Smaka av. Klart.
Annons
Annons
Vill du göra brownie? Smörj en form med koksfett och tillsätt ev lite kokosflingor i botten. Lägg smeten i botten och ställ svalt.
Fyllningen:
1 avokado
3 msk kako
1 dl solroskärnor
1 msk kokosfett
0,5 msk vaniljsocker
1 msk houng
en nypa salt
Annons
Mixa allt i din matberedare och smaka av. Mer sötma? För mig är det mycket skillnad på vilken sorts kakao man använder. En är jättebitter. När du har en bra balans, lägg på botten och ställ svalt en liten stund innan du skär iden.
Här kommer dagens köttfria måndagstips. En glutenfri vegansk nudelwok!
Det var första gången jag testade just den här sortens glutenfria pasta och ingen av mina matgäster, sambo eller barn, märkte någon skillnad.
Alltid när jag wokar hackar jag upp allt och lägger i skålar, men alla hårda saker som broccoli, morot etc lägger jag i samma och mjuka saker som tomat, svamp eller nudlar lägger jag i en annan. Det är lite skillnad i stektid.
Skär alla grönsaker i bitar och lägg åt sidan.
Skölj av nudlarna och lägg i ett dukslag.
Värm upp woken och lägg i kokosfett, tomatpure, vitlök, soja och färsk chilipeppar. Rör
Lägg i alla hårda grönsaker och rör om, vänta några minuter innan du lägger i resten, de mjuka grönskerna, tofun och pastan.
Låt woka i minst 2 minuter, eller tills allt är genomvarmt.
Annons
Annons
Vid servering ringla över sesamfrön.
Smaklig måltid.
I morgon bjuder jag på en efterrätt! Att dö för…:D
Jag lånade den här boken till min dotter Elin och den är omåttligt populär:
Den handlar om Elin som blir starkast i världen eftersom hon äter gröt och tränar en massa. Tack vare den här boken har morgongröten blivit populär igen. Just nu äter vi den här, och min Elin, starkast i världen åt två stora portioner.
Annons
Mycket god! Och nyttig!
Igår sade min lilla tvååring meningar som de här:
”Mitt internet funkar inte”
och
”tycket inte om ´klamen”
Hennes internet fungerar inte och hon tycker inte om reklamfilmen…..;D
Annons
Annons
Hahahahah! Mycket internet hemma alltså. Men vad ska man göra, det är ju så. Alternativet är att bosätta sig i en grotta och vara helt anti allt som kommer. Hela vår värld bygger på internet och det måste ju funka.
Jag personligen anser att vi har en bra balans mellan fysiska böcker och titta på paddan. Det finns många bra appar till tvååringar och ja det har hänt att jag använt paddan som barnvakt. Hon har precis lärt sig att det finns allt på internet och att man kan välja och vraka och byta och titta när man vill. Det är mycket svårt att förstå att ett tvprogram kommer en VISS tid och man måste vänta och man kan inte pausa, spela tillbaka och så.
Idag har vi ingen plan utan tar dagen som den kommer. Blåbären är mogna så vi går kanske ner och plockar på oss några stycken. Vi var nere i skogen en sväng i går kväll med jag hade som avsikt att komma hem med hinken full, men så var det en liten tjej som smaskade i sig alla jag lade i hinken…. Helst skulle jag vilja skölja alla bären först för det kan vara hemskt mycket hundar som pissar på bären.
I morgon är det meatfreemonday igen och då kommer jag med ett köttfrittrecept.
Behöver du inspiration till något nyttigare och fräschare på grillen? Är du helt trött på flintasteken, entrecoten, bean och den kokta nypotatisen?
Prova att grilla tofu! Gör en majssås och servera med andra grönsaker och matvete!
Marinerad tofu
Du behöver:
Annons
Till marinaden:
1 paket naturell Tofu
1 dl soja
0,5 dl naturell olja
peppar
torkad basilika
Skär tofun i 4-5 bitar stora nog att de klarar av att ligga på grillgallret. Lägg allting till marninaden i en påsen och lägg i tofun. Låt marineras minst 30 minuter.
Majssås
Du behöver:
1 burk konservburksmajs a 340gram
Lägg majsen i din mixer och mixa den slät, du kan ev behöva tillsätta lite vatten
Pressa majsen genom en finmaskig sil som du ställt en bunke under. Du ska alltså pressa bort allt majsskal.
Majssåsen som ligger i buken är det som du ska använda. Krydda på ordentligt med salt, peppar, chilipeppar. Som naturell passar den som barnmat. Ställ åt sidan. Den är klar.
Annons
Annons
Förbered grönsakerna
Halvera tomter, dela majskolvar och dela en citron.
Koka matvete
Koka matvete enligt anvisning på paketet. Det tar cirka 12 minuter.
Nu är det dags att grilla
Annons
Lägg allt på grillen och vänta. Godast är tomaterna om de får ligga på längst så de blir riktigt mjuka.
Servera allt rykande hett gärna tillsammans med kikärtor!
Smaklig måltid och lycka till med att servera något annat är kött i sommar.
Kram!
Annons
Prenumerera nu!
Nyhetsbrev
Ta del av de senaste hälsotrenderna direkt i inkorgen.