Tidigare i dag skrev jag om att jag skulle baka en chokladtårta och ha med som färdkost under resan, men jag tror inte att det blir något över, hahaha!
Jag kunde inte hålla mig utan provsmakade en bit, och den var verkligen jättegod. Det blir nog dagens middag! Det bästa med rawfooden är att man kan äta efterrätter som huvudrätt. Jag gjorde tårtbotten från receptet förutom att jag tillsatte paranötterna. Moussen freebasade jag då jag läst hennes recept en gång för att sedan inte orkat sätta på datan engång till utan bara gjorde.
Receptet:
Vill du imponera på dina vänner och laga en god och nyttig sommartårta?
Den här är full av nyttiga fetter, antioxidanter och mycket, mycket god. Om du vill, gör bara moussen och ät som t ex efterrätt.
Botten:
100gr mandel
100gr cashewnötter
6st paranötter
2 msk kokosfett, smält
2msk agavesirap
Mixa allt i matberedaren. Nötterna först. Bred ut i en pajform och ställ i frysen.
Chokladmousse:
2, 5 avokado
2dl kakaopulver
2 msk kokosfett, smält
Agavesirap
(Salt)
Mixa allt och smaka av. Mer sötma? Mitt kakaopulver var ganska bittert/ starkt. Smaka av!
När du är nöjd. Bre ut över den frysta botten. Ställ tillbaka i frysen. Godast halvfryst. Dekorera med rawkakaonibs och jordgubbar.
Hur det går med Projekt CHIA? Från mycket dåligt till bra. De hasar inte ner längre så har gott mod på att det kanske kan bli något.