Annons

Morgellons sjukdom orsakas av genmanipulerad föda?

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
Om kostens betydelse för vår hälsa och vårt immunförsvar.
21 augusti, 2013

Nu tänker jag skriva om något som gör mig skiträdd! För vad gör vi människor med jorden och oss själva, djur och natur????

Har du hört talas om Morgellons sjukdom?
Första gången jag hörde talas om Morgellons sjukdom, var i våras, när en kvinna berättade att hon hade den. Sjukdomen! Den här kvinnan hade åkt på en infektion, hon visste från början inte vad detta berodde på. Hon gick under en stark antibiotikakur sedan flera månader tillbaka. Hennes händer och ansikte var fulla av eksem och fula variga, vätskande sår. Hon hade en fruktansvärd klåda på kroppen som hon försökte stilla med bland annat vinäger och molkosan.
Hon berättade att hon körde på med detox och enzymer samt probiotika, för hon ville rena sin kropp från infektionen. Och åt mycket antioxidanter för att stärka sitt immunförsvar.

Sist jag pratade med henne berättade hon att hon hade fått en diagnos: Morgellons sjukdom. Hon var väldigt irriterad och ville inte befatta sig med sin sjukdom. Hon hade läst på nätet om folk som blivit betraktade som psykiskt störda. Och om folk som har sjukdomen kan dra ut fibrer ur sina sår och hud. Jag blev intresserad och när hon gått, googlade jag på det, men fick liksom ingen direkt information mer än att, ja! Det var en form av psykisk sjukdom, där folk trodde att de hade parasiter under huden. Och att de orsakade sina sår och eksem själva. Sår kan man väl orsaka sig själv, men eksem?

Annons

Men så kom jag att prata med en annan kvinna som också berättade att hon har Morgellons sjukdom. Hon hade tappat allt sitt hår, och hon hade ärr efter sår i ansiktet. Nu mådde hon mycket bättre, och hon hade haft sjukdomen i 7 år.

Jag har kollat lite till vad den här sjukdomen är för något, och hittade lite på nätet. Och med hjälp av information på nätet och denna kvinnas berättelse ska jag försöka förklara hur sjukdomen yttrar sig, samt vad den kan bero på. Jag hittade Zarah Öhbergs blogg där hon skrivit om Morgellons sjukdom, och att sjukdomen kan vara kopplad till genetiskt modifierade livsmedel. En studie är påbörjad av Centers for Disease Control (CDC). Man gör studien i norra Kalifonien där många patienter med Morgellons sjukdom bor.

Den kvinna som jag pratade med berättade om trådliknande hårda, långa maskar som är vassa som glas i ändarna som växer ut ur huden eller ur eksemliknande sår. Det är också hur andra beskriver dem när jag läst om det. När hon fick sjukdomen hade det börjat med lunginflammation, och hon hade blivit lätt förvirrad, och fått minnessvårigheter. Senare hade dessa sår och eksem uppkommit, och hon tappade allt sitt hår. Hon visade mig hjässan och hon var nästan helt skallig. Bara fjun på huvudet, som om hon rakat av sig allt och det började komma tillbaka på vissa ställen. Hon hade blivit klassad som psykiskt sjuk och att hon åsamkat sig sina eksem och sår själv. Inom svensk sjukvård har denna sjukdom tidigare bedömts som en psykisk sjukdom med vaneföreställningar, och kvinnan hade fått äta medicin mot schitzofreni!

Vad beror då denna märkliga sjukdom på? 2007 var 10.000 familjer registrerade hos Morgellons Receach Foundation.

Den kvinnan jag pratade med trodde att alla miljögifter och nanoteknik, utsläpp från flygplan orsakade sjukdomen. Att det handlade om en förgiftning var hon övertygad om.

Annons

Många läkare hävdar att sjukdomen beror på parasiter, men ingen parasitmedicin vare sig läker eller botar sjukdomen, skriver Zarah Öhberg. Numera verkar det som om kopplingen finns till genmanipulerat livsmedel och att det är genmodifiering som orsakar sjukdomen. Forskare har upptäkt att fibrer från olika människor med sjukdomen såg anmärkningsvärt lika ut, trots att miljöfaktorer och arv inte på något sätt hör samman. Specialister på infektionssjukdomar hävdar att fibrerna tillhör svampsläktet efter att man studerat fibrernas DNA. Dessutom har man funnit ämnet Agrobakterium, som är släkt med gramnegativa bakterier som kan skapa genetiska förändringar på både växter och mänskliga celler.

När Morgellons Research Foundation testade teorin genom att ta biopsier, fann man Agrobacterium hos alla med sjukdomen Morgellon, men inte hos friska personer i kontrollgruppen.

Vad är då genmanipulering (GMO)? GMO är detsamma som genetisk modifierade organismer som framtagits för att ändra arvsmassan i växter och djur. Det är för att gynna lönsammare avel och gynnsammare förhållande under året runt odling. Det finns i många av våra livsmedel, främst i soya, raps och majs. Dagens forskning visar på negativa konsekvenser för oss månniskor, djur och natur.

 

Hallå???

Annons

 

Källa: NaturalNews

20 augusti, 2013 0

Rätt datum är den 26/8 förstås! Alltså måndag nästa vecka!

/Mia

Annons
Dela inlägget
Annons
19 augusti, 2013 0

Äter du för mycket socker? Både i form av godis, snabba kolhydrater och det gömda sockret i maten? Vet du att vi i Sverige äter 40-50 kilo socker person/år? Socker tillför inte kroppen några som helst näringsämnen. Bara tomma kalorier.Och det är inte bara på grund av karies som för mycket socker är farligt för oss människor. Det skadar även vår hälsa.

Därför tänker jag köra en utmaning! Jag kommer att varje dag under en 3 veckors period peppa dig som vill försöka vara/bli sockerfri på Kureras Facebooksida med början Måndag den 26/8!

De regler som gäller är att du varje kväll ger en kommentar under mitt inlägg på facebook om du lyckats vara sockerfri under dagen. Vi kommer också att köra en utlottning till en av er som klarar de 21 dagarna utan socker.�

Du ska undvika: *Socker *Godis *Fikabröd *Läsk *Glass *Choklad *Oboy Och naturligtvis annat som innehåller socker, som exempelvis yoghurt med bär, flingor, marmelad, saft och sylt.

Annons

Under tiden kommer jag att peppa dig till ett sockerfritt liv genom att ge tips på hur du ska minska ditt sockersug samt informera om socker och dess skadliga inverkan på kroppen. Jag kommer också att ge tips och information på hur du kan undvika det gömda sockret i maten och lägga ut smarta tips och sockerfria recept på min blogg.

Lite tips innan du börjar! Laga all mat från grunden. Undvik färdigmat och halvfabrikat, snabba kolhydrater i te x vitt bröd, pasta och vitt ris. Samt socker förstås. Både raffinerat och sk aspartam. Det är viktigt att äta en bra frukost, och ett mellanmål mellan frukost och lunch, samt mellanmål mellan lunch och middag för att minska sötsuget och hålla blodsockret på en jämn nivå. Det är när du får lågt blodsocker som sötsuget börjar göra sig påmind. Då är det bättre att ta en frukt eller lite nötter än att svulla i sig en chokladkaka. Det vet vi ju. Men kanske låter man sötsuget styra vad man vill stoppa i munnen just då.

Tre jätte viktiga saker som som underlättar och är bra att veta om man vill bli av med sitt sockersug!
*Att motionera *Att äta regelbundet *Bra sömn!
Kika gärna in på min blogg under veckan! Jag kommer att lägga ut några bra sockerfria frukostar och mellanmål att börja med, samt lite mer information.
Ha det gott, så hörs vi på måndag! / Mia
Dela inlägget
Annons
19 augusti, 2013 0
Fylld zucchini på lila ugnsfast fat

Vilken härligt kul helg jag haft! Var på Gröna Lund i lördags med min dotter och hennes kompis. Jag är barnsligt förtjust i tivoli! Senare på kvällen var vi på show och såg sevärda Diggiloo! Bra artister och väldigt bra underhålling! 🙂 Känner dock att jag är lite trött idag!

I går lagade jag medelhavsinspererad fylld zucchini. Min dotter är inte så förtjust i det, så det fick bli min lunch i dag. Jag tycker att medelhavskost är så fräscht och gott! Och så är det ju väldigt nyttigt!

Fylld zucchini på lila ugnsfast fat
Foto: Mia Hagenmalm

Zucchini fylld med fetaost och valnötter

Annons

2 portioner:
2 st zucchini, tjocka medelstora
1/2 gullök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
50 g fetaost, smulad
20 g valnötter, hackade
1 ägg, uppvispat
1 tsk dill, färsk hackad
herbamare örtsalt och svartpeppar

Gör så här:
Koka zucchinin hel i ca 3-4 minuter. Ta upp och skölj i kallt vatten. När de svalnat något, skär av ett lock och gröp ur zucchinin med en sked, spara köttet. Bryn lök och vitlök i lite olivolja tills det blir glansigt och mjukt. Lägg ner zucciniköttet och låt steka med tills allt fått en gyllenebrun färg. Låt svalna. Rör ner övriga ingredienser , krydda och fyll zucchiniskalen med röran. Lägg zucchiniskalen i en ugnsfast form. Ringal över lite olivolja. Täck med aluminiumfolie och grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 30 minuter. Ta av folien och grädda ytterligare ca 15 minuter. Serveras varm med en fräsch sallad. Jag ska äta sallad gjord på babyspenat, ruccola, isberg, tomater, lök och en vinegrett.

Ha en bra dag! / Mia

 

 

Annons

 

Dela inlägget
Annons
16 augusti, 2013 0

Är det bara bananer som är i blåsvädret när det gäller frukter och grönsaker?
Detta gäller förstås all icke ekologisk frukt och grönt och annan mat. Tyvärr!

Vill man värna om sina barn och barnbarn, miljö och arbetarna och vill inte få i sig hormonstörande bekämpningsmedel ska man absolut välja Ekologiskt!Alltid! Så är det!

I helgen är jag ledig! Det ska bli skönt. Jag ska ha kvalitetstid med min dotter, gå på Gröna Lund och i morgonkväll ska vi gå på show och se Diggiloo i Hagaparken i Stockholm. En av artisterna som uppträder är Andreas Weise! Det är lite skoj att se honom, för han ska vara en av våra gästartister tillsammans med Stefan Sauk i vår julkonsert Stjärnjul som ger sin första konsert den 7 december i år. En kvinnlig artist är också på tapeten, men det är ännu inte klart vem det blir.

Annons

På söndag hoppas jag få rå om några av mina barnbarn. Det ser jag verkligen fram emot. 🙂

Ha en skön helg! Mia

Dela inlägget
Annons
15 augusti, 2013 0
Färsbiff med kantarelltopping på salladsbädd på vitt fat

Färsbiff med kantarelltopping på salladsbädd på vitt fat
Foto: Mia Hagenmalm

I morse tog jag en lite längre promenad med hunden. Luften är så hög och klar och det känns lätt att andas. Solen skiner i dag, och man får ta vara på denna sista sommarmånad, för innan man vet ordet av är det höst igen. Jag har en otroligt vacker väg på min promenad bara bakom hörnet. En väg som kan skifta i färg från en timme till en annan. Skärgården och havet är underbart vacker och när jag flyttade hit till Nynäshamn för några år sedan, uppfyllde jag min egen dröm att få bo med närheten till havet.

Kantareller
Foto: Mia hagenmalm
Annons

På torget står man och säljer grönsaker, och igår när jag gick förbi hade de kantareller. Vilken lyx! Jag bara älskar svamp i alla dess olika sorter, men kantareller är något alldeles extra gott. Så igår till middag blev det färsbiffar som jag toppade med kantareller och åt med en smarrig sallad gjord på zuccini och morötter.

Färsbiffar med kantarelltopping:
2 personer
250 g nötfärs,
1 ägg
3 msk mjölk
1/2 gul lök, finhackad
1/2 tsk herbamare örtkrydda
1 krm svartpeppar
smör och rapsolja till stekning

Gör så här:
Blanda alla ingredienser ordentligt med färsen. Forma till två biffar och bryn dem i smör och rapsolja ca 4 minuter på varje sida. Tag upp och lägg på ett ugnssäkert fat.

Kantarelltopping:
400 g kantareller
1 charlottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk creme fraiche
1 äggula
2 dl parmesanost, riven

Gör så här:
Rensa kantareller från jord och skräp, skölj gärna. Låt steka i smör tillsammans med lök och vitlök ca 5 minuter utan omrörning. Blanda de övriga ingredienserna i en skål och rör till en sås. När svampen är färdigstekt rör i dem i såsen. Toppa biffarna med svampröran och sätt in i ugnen på 225 grader i 5-8 minuter. Blir det något över av röran kan du ju äta den vid sidan av.

Annons

Salladen gjorde min dotter Evelyn på en halv grovriven zucchini, två grovrivna morötter, 1 näve ruccola
som hon blandade med 1 msk olivolja, en msk balsamvinäger lite örtsalt och svartpeppar.
Fördela salladen på tallrikar och lägg biffen över. Njut! 🙂

Ha en bra dag!/ Mia

 

Dela inlägget
Annons
Annons