Denna röra; Devil`s egg, skapar lite hetta, vilket framgår av nanmet! 🙂
Devil`s egg.
6 st
3 kokta ägg
1 msk färskost
1 krm paprikapulver
4 droppar tabasco
1/2 tsk dijonsenap
2 krm salt
Till garnering: 1 krm chiliflakes, gräslök och paprika
koka äggen ca 6 minuter. Skala och halvera. Gröp ur gulorna och blanda med färskost, paprikapulver, tabasco, senap och salt. Fördela i ägghalvorna och garnera med chiliflakes, parika och strö över lite gräslök.
Fyllda ägghalvor med rom
3 ägg
1/2 rödlök
100 g stenbitsrom, valfri färg, jag tog röd
0,25 dl creme fraiche
1/2 krm svartpeppar
Koka äggen ca 6-8 minuter så de blir hårdkokta. Dela äggen och gröp ur gulorna. Blanda med hälften av rommen och övriga ingredienser. smaka av med peppar. fördela smeten på ägghalvorna. Klicka över resterande rom. Garnera med dillvippor.
Ägghalvor med paprikacreme& Bacon
Gör så här
Skala och halvera dem och gröp ur äggulan.
Blanda Crème fraiche med majonnäs och äggula.
Smaka av med kryddor.
Fyll ägghalvorna med paprikablandningen.
Toppa med bacon.
Matjesill i äggskal
Portioner: 4
4 rena äggskal
100 g matjesill, finhackad
1 hårdkokt ägg, hackad i små bitar
1 dl Crème Fraiche
50 g philadelphiaost
1/2 rödlök, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
1 msk dill, finhackad
Garnering:
4 st ansjovisfileèr
Finhackad gräslök
Gör så här
Blanda philadelphiaost med Crème Fraiche och blanda ner övriga ingredienser.
Fyll upp äggskalen rikligt med röran och ställ skalen i äggkopp eller snapsglas.
Dekorera med ansjovis som du rullar ihop.
Klipp gräslök över.