Idag kan jag säga att jag mår sååå himla bra efter en lång period av egentligen små problem, men som varit betungande och orsakat både sömnlösa nätter och oro för hur det ska gå ihop sig. Egentligen är jag inte riktigt i hamn, men jag tror att det löser sig. Det jag talar om är resan till New York med kören. Att få ihop pengar till den har varit kämpigt. Resan vi gjorde förra året till tävlingarna på Hawaii gjorde ett stort hål i min plånbok och hela tiden när jag har kunnat lagt undan en slant har något oförutsett hänt så jag har varit tvungen att nalla ur reskassan. Jag har faktiskt inte ens beställt resan ännu. Önskar ibland att jag haft en sponsor! 🙂
Idag är det bara 45 dagar kvar tills vi gör vår show på Carnegie Hall- Broadway.
Och jag vill det här sååå himla mycket. Efter alla timmar av drill, glädje, svett och sång är Broadway för mig en dröm som nu ska besannas.
How do you get to Carnegie Hall? Practice, practice, practice!
Jag är såå himla priviligerad som får göra den här Broadwayshowen med alla underbara tjejer i Rönninge Show Chorus!
Min lunch idag är raw!
Jag äter rawfood flera gånger i veckan nu för att bli mer basisk i kroppen. Att vara basisk motverkar sjukdomar och gynnar mina leder och knasiga mage.
Jag passar ofta på att laga en raw lunch till mig själv, då min dotter är mycket misstänksam till att ens smaka. Men hon skulle också behöva äta lite nyttigare mat till lunch. Skolmaten i hennes skola är ingen höjdare precis. Föröker att övertala henne att ta med en matlåda.
Detta recept kommer från ”halv åtta hos mig” på TV 4.
Jag har dock ändrat lite i receptet, och bytt ut lite ingredienser, som till exempel pinjenötter mot pumpafrökärnor. Pinjenötter kan jag inte med, sen jag för några år sedan fick så kallad ”pinjemun”. Det fenomenet gjorde att allting jag åt veckan efter smakade illa, på grund av att spinjenötterna lämnade en otrevlig eftersmak i munnen tills jag fick rådet att skölja munnen med vinäger. Då gick smaken äntligen bort. Men detta sitter i, och jag vill aldrig mer äta pinjenötter. Den här raw lasagnen var super, supergod! 🙂
Raw food Lasagne
2-3 portioner
1 stor zuccini
havssalt
2 msk olivolja
Nötost:
1,5 dl cashewnötter, blötlagda minst 4 timmar
0,75 dl pumpafrökärnor
1 msk citronsaft, färskpressad
1 msk ädeljäst (jag använde Ritters. Finns på hälsokost).
1 gul liten paprika
1 msk persilja
1 msk timjan
1/2-1 dl vatten
örtsalt
Tomatsås:
5 soltorkade tomater, blötlagdai vatten minst 15 minuter
1 daddel
1 liten vitlöksklyfta
2 dl tomater, i tärningar
1/2 msk oregano
1 msk citron, färskpressad
örtsalt
Spenatröra
4 dl babyspenat
1 msk oregano
1 -2 tsk olivolja
örtsalt
Gör så här:
Börja med att skiva zuccini i tunna skivor exempelvis med en osthyvel.
Lägg skivorna i en skål och salta dem lite och blanda dem ordentligt med olivolja. Låt dem ligga och marinera medans du gör såserna
Nötsotsåsen
Gör så här:
Mixa pumpafrön med cashewnötter. bifoga övriga ingredienser och kör till en slät creme. Smaka av med örtsalt. Låt stå i kylskåp och svälla lite.
Tomatsås:
Gör så här:
Mixa soltorkade tomater med hälften av tomaterna. Häll ner de övriga ingredienserna. Ställ åt sida,
Spenatröra.
Gör så här:
Mixa alla ingredienser grovt.
När du har alla såser gjorda
Gör så här:
Bottna med ett lager zucchinisskivor. Bred över tomatsås, nötost och spenat. Varva nu med nya zucchiniskivor på tvären. Bred över tomatsås, nötost och spenat. Gör om proceduren tills ingredienserna är slut, och toppa med zucchini och överst spenatröra. Låt gärna stå i kylen någon-några timmar så att smakerna får gotta ihop sig! 🙂
Dekorera med ruccola, tomater och oliver.
Mia