Nu har jag äntligen, äntligen bokat dessa efterlängtade biljetter till New York!
Jag åker i slutet av oktober och kommer hem efter elva dagar! Minst nio av dem kommer att gå i sångens tecken. Nu känns det mycket mer verkligt och den oro som jag känt inför att inte ha råd, har släppt! Det känns så himla härligt! För jag vill ju inte missa att vara med och uppleva vår show i Carnegie Hall! Det hade jag inte fixat! Det hade varit så trist!
I början av veckan pratade jag med en vän och hon skulle precis göra yoghurt på cashewnötter och frågade om jag smakat det.
Nej det hade jag inte. Men hon gav mig tips, och samma kväll gjorde jag i ordning en sats.
I en del recept har jag sett att man för att få den syrliga smaken i till exempel creme fraiche gjord på cashewnötter, har tillsatt äppelcidervinäger. Men jag vill att det ska vara syrligt på grund av mjölksyrebakterier som i vanlig yoghurt och creme frache.
De nyttiga mjölksyrebakterier finns ju naturligt i de flesta grönsaker, men för att få till en process i nötter, måste man tillsätta probiotika.
Efter några dagar har du en härligt krämig och syrlig yoghurt eller cream fraiche.
Cream Fraiche på cashewnötter
4 dl cashewnötter
3 dl vatten
4 probiotikatabletter (jag tog laktiplus)
Gör så här:
Lägg cashewnötterna i blöt, gärna över natten eller minst 4 timmmar.
Slå av vattnet och lägg i cashewnötterna i en mixer. Slå på vatten så att det precis täcker nötterna. Dela probiotikakapslarna och häll ner innehållet. Mixa tills di har en len, krämig konsistens. Häll upp blandningen i en väl rengjord burk. Sätt på lock. Låt burken med nötkrämen stå framme i rumstemperatur ca 15- 20 timmar. Efter några timmar börjar det röra sig och bubbla lite i nötkrämen, men det ska vara så. Ställ in i kylskåp ytterligare några dagar. Klar att ätas. Riktigt gott! Jag klickade över ”Cream Fraichen” på min lunch idag. Annars kan man ju krydda den med favoritkryddan och göra en god sås. Min kräm blev ganska tjock. Men det går förstås att spä den lite med vatten och röra ner bär eller frukt och äta som yoghurt. Bara fantasin sätter gränser! 🙂
Detta är strimlor av en halv zucchini som jag toppat med skogssvamp, tomater, babyspenat och avocado som jag fräste lätt i olja. Toppade den med min goda cream fraiche förstås.
Ha en trevlig helg!
Mia