Så var Stjärnjulskonserterna över, och som alltid när det är över, känner jag en slags saknad och en stor tomhet i bröstet. Fem konserter har vi gett, men det går så fort! Underbart är kort heter det, och där får jag verkligen hålla med! Lyckan är ändå att vi har fått gett vårt hjärta till en publik på över 8000 människor detta år! Verkligen häftigt!
Det jag menar med att ge mitt hjärta, är att jag alltid sjunger från hjärtat! Och det är det vi i vår kör ALLTID förmedlar! Det berör!
Jag känner inte bara saknad, jag är otroligt trött också, trots att jag sovit bra efter i lördags.
Jag är helt tom på energi. Försöker boosta med energirik frukost och mat och är säkert mycket piggare i morgon. Hoppas jag. Har även konstaterat att jag, efter USA-resan och Stjärnjul gått ner i vikt över 5 kilo. Det gillar jag inte! Jag har en benägenhet att gå ner i vikt när jag stressar, trots att jag äter bra. Jag har alltid haft svårt att hålla vikten, och när jag var yngre var jag smal som en nötskrika. Och det är oerhört jättesvårt att gå upp i vikt när man har en hög förbränning. Jag minns att jag desperat mosade banan och åt tillsammans med vispgrädde varje kväll för att gå upp något kilo. Tyvärr funkade det inte! 🙂
Nu ska jag ägna julen till att försöka få tillbaka åtminstonde två av mina förlorade kilon.
Idag, så här inför jul, vill jag bjuda er, mina läsare på ett jättefint recept av en grön-och rödkålssallad som jag brukar göra! 🙂 Igår var jag så himla sugen på denna sallad, att jag bara måste göra den en gång innan jul! Den är verkligen supergod på julbordet! Fräsch, rakt igenom ekologisk och verkligen nyttig med sina fina ingredienser!
Grön-och rödkålssallad med apelsindressing och valnötter
2-3 portioner
1 grabbnäve grönkålssallad
ca 75 g rödkål
2 msk valnötter, grovt hackade
1/2 dl torkade tranbär
1 apelsin
Dressing:
3/4 dl rapsolja
1 msk nötolja(valfritt, jag tog sesamolja)
2 msk citronsaft, färskpressad
2 msk apelsinsaft, färskpressad
2 msk vitvinsvinäger
1 krm kryddnejlika
örtsalt, vitpeppar
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
Repa och hacka grönkålen och hyvla rödkålen, förslagsvis med osthyvel för tunna strimlor.
Skala och skär apelsinen i mindre bitar och blanda ner i kålen. Grovhacka vanötterna. Häll dressingen över salladen, tillsätt tranbär och blanda väl.
Toppa med valnötter. Låt gärna stå i kylen en stund så att smakerna verkligen får blanda sig! Supergott!
Ha det fint!
// Mia