Det är mycket nu! Julklappar som ska inhandlas i sista minuten, jobba och få till något gott till julbordet i morgon.
Igår orkade jag att fixa till lite av mitt tilltänkta knyt av rawfood till julmiddagen trots sen hemkomst och en hektisk dag på jobbet! När jag är så där uppe i varv får tyvärr sömnen lida och jag somnade inte förrän klockan 4 i natt. Till och med hunden var orolig och gnällde mitt i natten. Om det var för att hon hörde att jag var vaken, eller för något annat vet jag inte.
Dessa solrosfrö bollar är från ett recept i boken Rawfood, hälsosam julmat för hela familjen.
Jag har dock modifierat lite, lite efter eget smak och tycke, och de blev riktigt goda!
Jag tänkte äta dessa som tilltugg till min gron-och-rodkalsallad-med-apelsindressing-och-valnotter/ med lite avocadokräm. Och ikväll kommer jag även att göra min goda rödbetssallad. Den är en riktigt het goding som jag även gör till vardags ibland! Här finner du receptet på två lite nyttigare rodbetssallad/ och lite annat gott som jag gjorde förra året i bloggen!
Självklart kommer jag att smaka på annan julmat också! Jag kommer att fira jul med barn och barnbarn, och även mina barn kör allt ekologiskt.
Solrosfröbollar med avocadoröra
10-12 st
3 dl solroskärnor, naturella-eko
2 soltorkade tomater, eko
1 1/2 msk färskpressad citron, eko
1 msk tahini, vit, eko
1/2 tsk tamari
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1/2 tsk timjan, torkad, eko
1 krm chilipulver
1/2 liten gul lök, finhackad
Seasmfrö till garnering
Gör så här:
Mixa alla ingredienserna utom gula löken, till en fast smet. Jobba in löken i smeten och forma till runda bollar. Rulla bollarna i sesamfrö. Servera med sallad och avocado.
Avocadoröra 2-3 portioner
2 avocado, eko
1 msk citronsaft, färskpressad, eko
1 vitlöksklyfta, pressad, eko
örtsalt, svartpeppar
Gör så här:
Kärna ur avocadon och mosa köttet. Blanda ner citron, vitlök och kryddor.
Servera till solrosfröbollarna.
En härlig och God Jul önskar jag er!
Mia