Somliga grisar är inte särskilt skygga heller och en bit utanför stan springer de ibland faktiskt omkring på gatorna och mellan husen och är ibland inne på folks tomter. Det är lite otäckt att möta på dem faktiskt och med anledning av en händelse strax innan mors dag för några år sedan, måste jag bara berätta om ett möte jag hade med ett vildsvin.
En kväll för några år sedan, skulle jag ut till havet för att fotografera en cheesecake till ett blogginlägg. Jag hade jobbat till sent, så jag skyndade mig för att hinna plåta innan ljuset blev för dåligt. Jag hittade ganska snart världens finaste läge på en stenbrygga i vattnet som låg mitt i solnedgången, så jag parkerade bilen vid vägkanten och tog kameran och tårtan och började gå ner mot bryggan. Då hör jag ett konstigt ljud ifrån en slänt på andra sidan vägen och i ögonvrån ser jag något stort, svart komma i kanonfart mot mig och när jag vänder mig om ser jag den största gris jag någonsin sett.
Fråga mig inte hur jag kom in i bilen med tårtan helt oskadd för det vet jag inte så här i efterhand. Men jag har nog aldrig sprungit så fort eller kommit in i en bil så snabbt tidigare i mitt liv. Grisen var så klart inte ute efter mig, men det vågade ju inte jag chansa på. Så det blev ingen bild på tårtan den kvällen och inte på den bryggan . 🙂
Hon fyller även år dagarna innan mors dag, så vi passar på att fira bägge dagarna samtidigt.
Tårtan innehåller inget raffinerat socker eller gluten.
och den omtalade Raw Cheesecaken med hallonsås här
Portioner: 8
400 g rabarber
1,5 dl sukrin
1/2 dl vatten
1 msk potatismjöl
1 dl sukrin eller annan sötning
1/2 msk majzena
2 äggulor
3 msk sukrinmelis (som florsocker)
1,5 tsk vaniljpulver
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 150 grader
Smörj en form med löstagbar form (26 cm i diameter) och bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnsvärmen och låt marängen stå kvar och torka gärna i två timmar. Ta ut marängbotten ur formen. Diska formen och lägg tillbaka marängbotten igen.
Skölj och skala rabarberna och skär i tunna bitar. Koka rabarber och sukrin i vatten tills det tjocknat något. Red av krämen med potatismjöl utrört i lite vatten. Gör ett snabbt uppkok. Häll över i en skål och låt kallna.
Ta ut en halvtimme innan servering. Dekorera med färska jordgubbar.