Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt.
Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag jag vill och orkar.
Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj
4-6 portioner
Pajbotten:
2 dl ekologiskt majsmjöl
1 dl solroskärnor
125 g smör, skuret i mindre bitar
3 msk vatten
1 dl ekologiskt rismjöl
1 nypa salt
Fyllning:
600 g kantareller skurna i bitar
1 medelstor purjolök i centimeterstora bitar
1 burk soltorkade tomater i olja
1 dl bladpersilja finhackad
150 g västerbottenost
Äggstanning
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 krm salt
2 krm kajenpeppar
Smör till stekning
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till pajdegen i en mixer.
Låt degen vila i kylen inlindad i plast ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel.
Sätt formen i frysen ca 30 minuter.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen på 200 grader ca 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.
Ansa, rengör och skär kantarellerna i mindre bitar. Hacka purjolöken i centimeterstora bitar.
Dela tomaterna och finhacka persiljan.
Stek kantarellerna i smör tills de får en gyllenbrun färg och salta. Lägg med purjolök, tomater och persilja fräs en stund så blandningen får färg.
Fördela kantarellblandningen över pajskalet och strö sist över västerbottenost. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde med kryddorna till äggstanningen och häll över pajen.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 35-40 minuter tills pajen fått en gyllenbrun färg och äggstanningen stelnat.
Servera med en god sallad.