Om man inte är glutenintollerant?
För några veckor sedan var det mycket snack i tidningar och på nyheter om gluten och den nya modetrenden att äta glutenfritt!
Experter och dietister uttalade sig i media och VARNADE om att det kunde vara ”farligt” för den som INTE är glutenallergiker att sluta äta gluten! Men snälla söta! Vad är det som är farligt! Jo för att om man inte äter gluten kan man inte testa sig för om man har celiaki-glutenintollerans. Men faktum är att man i Sverige endast testar för EN av många glutenpeptider. I exempelvis England och i USA testar man för fler peptider och den forskingen har tydligen inte nått Svergie ännu som det ser ut.
Jag har tagit prover men visar ingen intollerans.
Ändå får jag ont i magen, blir uppblåst och ser ut som jag är gravid i femte månaden och springer på toa tio gånger om dagen när jag äter gluten. Så på eget bevåg har jag tagit bort det ur kosten. Och som en trevlig följd av det, blev jag även av med astma och kroniska nässelutslag. Läs hur, här:/
Och! Gluten innehåller ju faktiskt ingen som helst näring.
Dessutom kan vi inte bryta ner gluten ordentligt i tarmen och kroppen har alltså ingen användning för det. Snarare vill jag påstå att exempelvis vete har skapat ett beroende hos människor eftersom att det i kroppen omvandlas till kolhydrater vilket är socker! Det är faktiskt sämre att äta vete än vanligt socker. Och socker är hälsofarligt eftersom att det skapar sjukdomar som hjärt-och kärlsjukdomar, inflammationer i kroppen, gikt. candida och cancer.
Glöm inte heller att vete är bra på att dra åt sig tungmetaller från jorden.
Enligt testfaktas labtester innehåller det så höga halter av tungmetallen kadmium att det är riktigt hälsofarligt av bara den anledningen. Ett barn på ca 10 kilo ska absolut inte äta mer än 50 gram vete per dag. Efter en längre tids exponering av kadmium kan man få njurskador, benskörhet, fraturer och livmoderscancer. Så vad är då farligt med att låta bli att äta gluten undrar jag?!
Mia