Som i onsdags då min dotter fyllde år. Då åt jag tårta med vete och socker. Min dotter Jennifer hade bakat den till sin lillasyster. Visst är den fin? 🙂 Det var en chokladtårta med chokladtryffel i mitten. Oj så god! Ska försöka baka en sån utan mjöl och socker någon gång.
Och i morgon ska ett av mina barnbarn, Lilla Alva döpas. Förmodligen kommer jag smaka något av Jennifers och Johans goda bakverk. Antar att det blir mat också. Alvas föräldrar arbetar båda som kockar och det brukar bli massor av god mat och bakverk. Jag hörde något om hallonsås. Är nyfiken på vad som ska serveras till. 🙂
Till fredags-lördagsmyset har jag bakat en citronkaka. Den blev riktigt god. Känns lite hård/knäckig just när man tar en tugga, men sen formligen smälter den i munnen. OBS! Kakan innehåller inte bakpulver, så jag har inte glömt någon ingrediens.
Citronkaka:
175 g smält smör
2 ägg
3 dl sukrin
1 msk fiberhusk
rivet skal av 1 citron
1/2 dl pressad citron
2 dl mandelmjöl
Pofiber och smör till formen
Garnering:
Sukrin melis
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smör och bröa en rund sockerkakasform, jag använder pofiber istället för ströbröd.Tvätta/gnugga citronen noga i vinäger. Vinäger tar bort eventuella bakterier och kemikalier. Tvätta den sen i vatten. Riv skalet smått. Blanda ner ägg socker, citronskal och saft i det smälta avsvalnade smöret. Mandelmjölet ska i sist. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter längst ner i ugnen. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. När kakan svalnat, pudra över sukrin melis och servera med vispad grädde.
Trevlig helg! 🙂 Mia